Tiimikuskien valokuvaus

OLYMPUS DIGITAL CAMERAJo oman tiimin perustamisen aikoihin oli selvää, että kuskeista pitäisi ottaa kuvia. Samaan aikaan päätimme että kuvien pitäisi jotenkin erottua massasta. 

Hyvin pian saimme idean viedä kuskit helsingin rautatieasemalle ja kiipeilypaikkaan. Kerroin ajatuksesta muutamalle kaverille ja kaikki pitivät ideaa hyvänä, mutta varsin vaikeana järjestää sillä eihän asematunneliin saisi crossipyörää viedä.

Kerroin perjantaina parille kaverille, että olemme menossa sunnuntaina kuvaamaan. Molemmat kaverit soittivat sunnuntaina ja kysyivät kuinka kuvaus oli mennyt ja olimmeko joutuneet putkaan 😀

Putkaan ei jouduttu.

Kuvaukset aloitettiin rautatieasemalta. Auto saatiin parkkiin postitalon takapihalle, joten sieltä piti pyörä työntää asemalle. Oli hauska katsoa imisten ilmeitä kun kolme poikaa käveli aseman pihalla täysissä crossireleissä pyörää työntäen. Oli uteliaita katseita ja epäuskoisia, mutta kaikki tuntuivat hymyilevän.

Hyvä että päästiin aseman ovista sisälle, kun ensimmäinen henkilö esitti kysymyksen "onks toi kasikymppinen". 

Otettiinmuutama kuva ensin aseman ylätasolta ja sitten lähdettiin metrotunnelin suuntaan. Metrotunnelissa huomasimme, että kompassitaso oli suljettu, koska metro oli suljettu huoltotöiden takia. Hetki pohdittiin olisiko jokin toinebnpaikka hyvä korvike ja tultiin siihen tulokseen että alkuperäisessä suunnitelmassa pysyttäisiin, joten ei auttanut kuin keksiä keino päästä kompasistasolle.

Huomasin vähänmatkan päässä muutaman vartijan, joten työnnettiin pyörä heidän luoksen jossa kysyin yhdeltä vartijalta olisiko mitenkäänmahdollista päästä alas kuvaamaan. Hän otti puhelimen esiin ja soitti johonkin ja ilmoitti että kuvaaminen onnistuu ja ohjasi meidän hissillä alakertaan.

Laitettiin pyörä keskelle kompassia ja rivettiin katsomaan sopivia kuvakulmia. Yllättävän paljon saatiin yleisöä ihmettelemään meidän touhua. Kuinkakohan moni mietti että onko alakerta suljettu meidän takia?

Seuraavaksi siirryimme Boulder Caveen kiipeilemään. Sielläkin saatiin hauskoja ilmeitä ja reaktioita aikaiseksi kun jätkät kävelivät halliin sisään täysissä crossireleissä. Ajosaappaat jalassa kiipeileminen ei olisi onnistunut joten alunperin oli jo tiedossa että kiipeily hoidettaisiin kiipeilytossut jalassa.

Kiipeilypaikasta saatiin henkilökunnalta oikein hyviä ohjeita siitä mistä paikoista ja suunnista kannattaa kuvata.

Paljon oli taas porukkaan seuraamassa meidän kuvaussessiota.

Kivaa oli, ja seuraavaksi mennään uusiin erikoisiin ja mielenkiintoisiin paikkoihin. Tässä voisikin antaa haasteen muille tiimeille, lähettäkääpä meille CrossiBlogiin kuvia otsikolla "Crossikuski vieraassa ympäristössä". Ainut rajoitus on, että kuvassa kuskilla pitää olla ajovarusteet päällä, ainakin valtaosa varusteista.

Ohessa muutama kuva kuvaussessiosta, lisää kuvia löytyy tiimin sivuilta

 

-pete