MXC/B kilpailu vantaalla 28.4.2012

Vantaan vauhtipuistossa ajettiin 28.4.2012 kansallinen MXC/B kilpailu. CrossiBlogin tiimin kuljettajista Samuli ja Jami osallistuivat kilpailuun. Otolle ei vantaalla ollut luokkaa, joten Otto aloittaa kotimaan kilpailukauden 5.5.2012 Karhulasta. 

Ennakko-odotukset kilpailuun olivat hivenen kaksijakoiset. Positiivista oli se, että kilpailu ajettaisiin meidän kotiradalla, joten rata on kaikkine ominaisuuksineen hyvin tuttu. Negatiivisemman odotuksen kilpailulle antoi aiemmin viikolla olleet vesisateet jotka kastelivat radan erittäin märäksi ja velliseksi. Onneksi perjantaina ei enään tullut vettä ja aurinko tuulen kanssa kuivatti rataa erittäin paljon.

Kuljettajia kilpailuun oli ilmoittautunut noin 70, joten jälleen kuljettajat jaettiin kahteen ryhmään. Jami ajoi ryhmässä A ja Samuli ryhmässä B.

Harjoitusvuoro kassarikuskeilla oli sivuvaunujen ja MX125 kuskien jälkeen. Harjoitusten jälkeen sekä Samuli, että Jami totesivat radan olevan todella raskaassa kunnossa. Harjoitukset menivät molemmilla kuskeilla hyvin.

Ensimmäiseen erään mentäessä Jami totesi tutustumiskierroksen jälkeen radan olevan todella hyvässä kunnossa, paljon paremmassa kuin harjoituksissa. Ensimmäisessä erissä Samuli oli viides ja Jami kolmastoista. Toisessa erässä Samuli oli kolmas ja jami neljästoista. Totalissa Samuli oli kolmas ja Jami kahdestoista.

Jami: Kilpailu meni ihan hyvin. Ensimmäisessä erässä olin kolmannella kierroksella 12. sijalla kun yhdessä kurvissa lähti eturengas alta ja kaaduin. Putosin neljä sijaa, mutta erän aikana onnistuin saamaan edelläolevat kiinni ja ohitinkin muutaman ja olin maalissa sijalla 13. Ekan erän lähtö oli ihan hyvä.  Toisen erän lähdössä jäin pikkusen pussiin. Ekoilla kierroksilla sitten yritin päästä edelläolevista ohi ja muutamasta pääsinkin. Maalissa olin sijalla 14. 

Olen ihan tyytyväinen kilpailuun, tästä on hyvä jatkaa Karhulassa ensiviikonloppuna ajettavaan kauden ekaan Sinisaloliigan kilpailuun.

Samuli: Ekassa erässä lähtö ei onnistunut ihan niin hyvin kuin olisin halunnut ja olinkin ekan kurvin jälkeen puolivälissä pakkaa. Erän aikana onnistuin pikkuhiljaa nousemaan ja lopulta olin maalissa viidennellä sijalla. Ajo sujui tosi hyvin. Toisessa erässä lähtö onnistui todella hyvin. Käytännössä ajoin koko erän ajan kolmantena.

Olen todella tyytyväinen kilpailuun. Ajo sujui ja mukavaa oli. Seuraavaksi on vuorossa Sinisaloliigan karhulan kilpailu. 

CrossiBlogin tiedotus