Tyttö ja motocross

Yleinen käsitys on, että motocross on poikien laji mutta näin ei asia oikeasti ole. Se on totta, että motocrossia harrastavia poikia on paljon enemmän kuin tyttöjä. Sekin on väärä käsitys, että vain poika-tytöt harrastavat motocrossia. Suosittelen käymään vilkaisemassa jossain MXD-kilpailussa niin näet myös itse että laji sopii myös tytöille. Esimerkiksi ylempänä olevassa kuvassa on kaksi tyttöä ja yksi poika.

12.06.2011 Vantaan Moottorikerho järjestää MM-kilpailut, tuolloin radalla on MX3 luokan kuskien lisäksi MXD, eli MM-tasolla ajavat naiset. Kannattaa tulla mennä katsomaan ja yllättymään kuinka lujaa Naiset ajavat.

monessa seurassa on myös huomioitu tytöt harjoitusvuoroissa. Esimerkiksi Hyvinkään moottorikerhossa Aloittelevat tytöt pyöräkokoon katsomatta saavat harjoitella junnuvuoroilla. Sekä vantaalla, että hyvinkäällä tytöt saavat valita sarjacrosseissa ajavatko pyöräkoon mukaisessa ryhmässä vai menevätkö 85cc pyörien joukkoon. 

Tytöille on tehty omia poikkeuksia, koska hyvin usein poika aloittaa ajamisen ennen kouluun menoa ja tyttö myöhemmin. Tästä aiheutuu se, että tytön aloittaessa harrastamisen hän aloittaa ajamisen suoraan joko 85cc pyörällä tai isommalla. Tämä tarkoittaa, että ensimmäisissä sarjoissa tyttö on taidoiltaan 65cc poikien tasolla, mutta joutuu ajamaan isompien seassa. Aloittelevalle, ensimmäisiin sarjoihin osallistuvalle, tytölle olisi liian kova paikak joutua sarjoissa isojen pyörien sekaan. 

Suomen Cupissa työille on oma sarja MXD, jossa ajaa vain tyttöjä. Monesti tämä on tytöille mieluisin vaihtoehto koska D:ssä tytöt saavat kilpailla toisia tyttäjä vastaan.

Mikään ei pakota tyttöä pysymään D:ssä, jos rahkeet riittävät niin osallistua voi muihinkin sarjoihin. Hyvin usein tytöt kisaavatkin poikien seassa 85cc pyörsillä, eli MXC -sarjoissa.

Tytöille on olemassa ikioma tyttöjen ajoon keskittynyt sivusto Rapakat ja Rapakoiden Facebook yhteisö

Mikäli sinulla on tyttö joka olisi kiinnostunut tutustumaan motocrossiin, niin lähetä viestiä yhteystieto-lomakkeen kautta ja katsotaan onnistuttaisiinko järjestämään pieni kokeilu.