Paljonko motocross maksaa?

Tähän kysymykseen ei ole yksiselitteistä vastausta, koska kalleus riippuu siitä minkälaisen pyörän ja varusteet haluaa hankkia. Se on selvää, että motocross ei ole halpa harrastus.

Luettelen alempana joitakin lajiin liittyviä hintoja, siinä ei varmasti ole ihan kaikki hinnat. hintoihin myös vaikuttaa se mitä on jo valmiiksi.

Hinnaston oletukset:

 1. Koko homma lähtee nollilta
 2. pyörä ostetaan uutena
 3. varusteet ostetaan uutena
 4. varusteissa halutaan panostaa vähintään keskivertotasolle
 5. Ostettava pyörä on 65cc

Kuljetuskalusto, pyörä, työkalut yms:

 • Peräkärry  500 - 2000€
 • Työkalusarja 100-200€
 • Momenttiavaimet yms erikoistyökalut 200-300€
 • Pyörä 65cc 3000 - 4000€
 • Varaosapaketti 200-400€

Ajovarusteet:

 • Kypärä (Arai, Shoei, Airoh, Lazer) 200-500€
 • Niskatuki (Leatt Brace tai Alpine Star) 400-600€ / Donitsi 20-70€
 • Ajosaappaat 100-300€
 • Polvituet 200-600€ / Polvisuojat 20-50€
 • Suojapaita 100-200€ / suojapanssari + kyynörsuojat 50-100€
 • Paita, housut ja hanskat 100-200€
 • Ajolasit 50-100€

Rahaa siis palaa ihan kivasti pelkästään liikkeellelähtöön. Liikkeellelähdön lisäksi rahaa menee eri radoilla käymiseen (bensat ja ratamaksut), kulutusosiin (kaikki mikä menee rikki) ja ihan perushuoltoon. Jos ajetaan sellainen 3-5 kertaa viikossa, niin kesän aikana saattaa mennä 3000 - 5000e pyörän huoltoon ja ajossa rikkoutuneiden osien ja varusteiden uusimiseen.

Liikkeellelähtökuluja on mahdollista pienentää jos ei halua ostaa kaikkea uutena. Liikkeellelähtökulun voi jopa puolittaa jos ostaa tarvittavat systeemit käytettynä.

Monella moottorikerholla on ikioma keskustelufoorumi jonka kautta voi myydä vanhoja ajovarusteita, pyöriä ja muita lajiin liittyvä tarpeita, näiltä foorumeilta kannattaa myös kysellä olisiko jollain myynnissä ylimääräisiä tarvikkeita. Esimerkiksi ajosaappaat on sellainen varuste junnuilla joka jää pieneksi ennenkuin se kuluu rikki, joten käytettynä on saatavana erittäin hyväkuntoisia ajosaappaita, sama koskee ajohousuja, paitoja, suojapaitoja, panssareita jne...

Koska liikkeellelähtö on hyvin arvokasta jokainen varmasti miettii uskaltaako varusteet ostaa jos vaikka lapsi ei haluakkaan harrastaa. Yksi tapa on sopia lapsen kanssa, että pyörä ja varusteet ostetaan, mutta lapsen on käytävä ajamassa 10 kertaa ennen kuin saa päättää haluaako jatkaa harrastusta. Tällöin lapsi ehtii päästä ensimmäisten vaikeiden vaiheiden ohi ja pystyy tekemään jatkopäätöksen oikeiden kokemusten perusteella. Kannattaa myös tutustuttaa lapsi heti alkuun muihin radalla oleviin junnuihin, niin radalle on mukavampi tulla kavereita moikkaamaan.

Yksi mahdollinen tapa päästä alkuun on pyytää joltain tutulta koeajomahdollisuutta.  Mikäli ketään motocrossia harrastavaa tuttua ei ole, niin kannattaa lähettää viestiä meille yhteydenottolomakkeen kautta ja kertoa kiinnostuksesta päästä kokeilemaan. Neuvottelemme parin pyöräliikkeen kanssa mahdollisuudesta saada heiltä tapauskohtaisesti vuokrattua koeajooon 50cc, 65cc tai 85cc pyörä. Tästä kerromme tarkemmin kun kuviot homma saadaan sovittua, mutta mikäli olet kiinnostunut koeajomahdollisuudesta niin kannattaa lähettää viestiä niin kerromme tarkemmin.

Katso myös lisätietoja Ajovarusteista, kuljetuskalustosta, tarvittavista työkaluista ja varaosista.