Ensimmäinen tärkeä tieto ketjua valittaessa on selvittää minkälainen ketju omaan pyörään kuuluu. Yleistäen voi sanoa että 65cc pyörissä on 420-sarjan ketju, 85cc pyörissä 428-sarjan ketju ja isoissa pyörissä 520-sarjan ketju. Jotta asia ei olisi liian helppo on joissain 85cc pyörissä 420-sarjan ketju.

420, 428 ja 520 -numero kertoo ketjun lenkkien koon. Mitä isompi numero sen vahvemmat ketjut on, joten luonnollisesti isoissa pyörissä käytetään isointa numeroa. 

normaali, X vai O?

Eri kokojen lisäksi jokaiseen kokoluokkaan löytyy erilaisia ketjuja, kuten normaali-ketju, O-rengas ketju ja X-rengas ketju. 

Hyvin usein pienissä pyörissä (50cc, 65cc ja 85cc) käytetään normaalia ketjua. Normaalin ketjun etuna on se, että se rullaa kevyesti, koska ketjun lenkeissä ei ole kumista rengasta. Koska ketjussa ei ole kumista rengasta pääsee ketjun lenkkien sisään hiekkaa ja kuraa jonka johdosta ketjut kuluvat varsin nopeasti. Yleinen käsitys on, että O-rengas ja X-rengas ketjut hukkaavat enemmän tehoa kuin perinteinen ketju. Se onko kyseessä urbaani legenda vai mitattu fakta ei ole minulla tiedossa.

X- ja O-rengas ketjuissa lenkeissä on kumit, jotka toisaalta estävät kuraa ja likaa pääsemästä ketjun sisälle estävät ketjun sisällä olevaa rasvaa pääsemästä pois. X-rengas ketjuja kutsutaan monesti myös enduroketjuiksi.  O- ja X-rengasketjujen ainoa varsinainen ero on lenkeissä olevien tiivistekumien muoto. O-rengas ketjun O-rengas koskee ketjuun vain yhdestä kohdasta ja X-rengas ketju kahdesta kohdasta jolloin X-rengasketjun luoma tiivistys on pikkusen varmempi.

Eräs ketjuvalmistaja väittää kotisivuillaan että X-rengasketju kestää jopa kaksi kertaa kauemmin kuin O-rengasketju.

Ketjujen huolto

Kaikkien erimallisten ketjujen huollossa on samat toimenpiteet. Ketjut tulee puhdistaa hiekasta ja kurasta ja sitten öljytä. Vaikka O-rengas ja X-rengasketjuissa ketjun sisäosa on suojattu on ketjujen rasvaaminen tärkeää. Rasvaamalla O/X -rengasketjut varmistetaan ketjun ulkopuolisten osien toimivuus. Normaaleissa ketjuissa huolellinen ja ahkera öljyäminen on erittäin tärkeää, koska ketju ei itsessään sisällä voitelua.