Pyörän madallus

Pyörän madaltaminen on varmasti kaikkein yleisin muokkaus. Hyvin usein pyöränmadallus on edessä silloin kun siirrytään isompaan pyörää, varsinkin kun siirrytään 65cc -pyörästä kassariin.

Pyörän madaltamiseen on monia tapoja jotka riippuvat hiukan pyörästä. 

Satulan madaltaminen

Satula madaltamalla on hyvin helppoa madaltaa pyörää. Satulan madalluksella on mahdollista saavuttaa jopa 3-4 sentin madallus. 

Satulan madalluksen voi tehdä itse esimerkiksi vuolemalla satulan foamia sopivasti tai sitten satulan voi viedä sopivalle suutarille. 

Satulaa madallettaessa kannattaa miettiä sitä kuinka paljon satulaa oikeasti kannattaa madaltaa. Jos satulaa madaltaa liikaa, niin se saattaa aiheuttaa muutoksia ajoasentoon ja siten vaikuttaa ajoon. Kannattaa myös huomioida, että kun kuski kasvaa olisi satulaa myös kasvatettava.

Jousituksen muutokset

Pyörää on mahdollista madaltaa muokkaamalla jousitusta. Monet madaltavat pyörää esimerkiksi laskemalla keulaa etuiskareista. Tällä tavalla on mahdollista madaltaa pyörän etupäätä helposti jopa sentin. Kannattaa kuitenkin huomioida, että pudottamalla keulaa alemmaksi vaikuttaa se pyörän geometriaan. Pyörästä tulee helposti hiukan enemmän etupainoinen ja se saattaa hankaloittaa ajoa esimerkiksi pehmeällä hiekalla.

Jos pyörää madalletaan etuiskareista tulisi pyörää myös madaltaa samassa suhteessa takaiskarista jolloin pyörän geometria, tai lähinnä painopiste ei muutu.

Etu ja takaiskaria voidaan myös lyhentää laittamalla pyörään hiukan normaalia lyhyenpi jousi tai muuten muokkaamalla jousitusta. Esimerkiksi KTM:n takaiskariin on saatavissa lyhyempi alakiinnitys. Lyhyemmän alakiinnityksen avulla takaiskari lyhenee jopa sentin.

Renkaiden koko

85cc pyörien osalta yksi hyvin paljon käytetty madallustapa on laittaa pyörään pykälää pienemmät vanteet ja renkaat.