Sarjacrossit

Kun juniori pääsee harrastuksessa sille tasolle että hänhaluaisi päästä hiukan kokeilemaan taitojansa kavereita vastaan on luonnollinen askel aloittaa sarjacrossit.

Sarjacrossit ovat seurojen järjestämiä, oman seuran jäsenille tarkoitettuja kilpailuja. Kilpailut ovat hiukan rennompia kuin varsinaiset kilpailut, ainakin valtaosalle osallistujista. Sarjacrosseissa on yleensä vähemmän osallistujia kuin kilpailuissa, joten esimerkiksi ensimmäisen mutkan ryminää on hiukan helpompi ja turvallisempi harjoitella sarjoissa. Muutenkin sarjoissa oppii monia sellaisia asioita joita harjoituksissa ei välttämättä opita.

Sarjacrossiin osallistuessa kannattaa huomioida, että moottoriliitto on muuttanut sääntöjä muutama vuosi sitten ja nykyään jokaisella sarjacrosseihin osallistujalla tulee olla voimassaoleva kilpailulisenssi. Lisenssi voi olla kausilisenssi tai kertalisenssi, mutta sellainen on oltava. Seurat myös tarkistavat lisenssin olemassaolon.

Ennen sarjacrossien aloittamista kannattaa käydä moottoriliiton kotisivuilla ajajille tarkoitetussa osiossa varaamassa ikioma kilpailunumero. Numeron varaaminen ei maksa mitään ja sen voi tehdä netissä täyttämällä yhden lomakkeen. Tällä varmistetaan ettei omalla junnulla ole käytössä sellaista numeroa jonka joku toinen on jo varannut. Numeron varaaminen helpottaa myös kisoihin lähtemistä jos kisaaminen rupeaakin kesän mittaan kiinnostamaan.

Huomioithan, että pyörässä pitää olla voimassaoleva liikennevakuutus. Liikennevakuutus pitää olla aina kun ajetaan radalla.

Kuvia vantaan ja espoon moottorikerhon sarjacrosseista löytyy osoitteesta http://niemela.net/mpkuvat