Lenkkeily on kaikissa urheilupiireissä varmasti se kaikkein eniten harrastettu peruskuntoharjoittelu. Lenkkeilyä on erittäin helppo harrastaa, koska kaikkialta löytyy hyviä paikkoja missä voi lenkkeillä ja harrastamista varten ei tarvita muuta kuin lenkkarit ja verkkarit.

Lenkkeilyn hyvät puolet

Motocrossin kannalta lenkkeilyssä on palojun hyväää. Lenkkeilyllä voidaan kehittää niin aerobista kuin anaerobista kuntoa. Voidaan siis luosta pitkiä matalasykkeisiä peruskuntolenkkejä tai nopeita räjähtävää voimaa kehittäviä pyrähdyksiä tai voidaan yhdistää molemmat. Lenkkeily myös kehittää jalkojen voimaa. Yksi tärkeä asia on myös tärinän kesto. 

Lenkkeilyn huonot puolet

Niin hyvä harrastus kun lenkkeily onkin on siinäkin joitakin puutteita. Samaan aikaan kun lenkkeilyssä tulee tärähdyksiä ja se auttaa tärinänkestossa on tämä tärähdys välillä huono homma ja voi aiheuttaa erilaisia liikuntaelimien rasitusvammoja. 

Toinen selkeä miinus lenkkeilyssä on se, että se ei kehitä käsien ja hartioiden kestävyyttä eikä voimaa. Onkin erittäin suositeltavaa, että lenkkeilyn lisäksi tehtäisiin jotain sellaista harjoitusta joka kehittää käsien ja hartioiden voidaa ja kestävyyttä.