Ajattelu mukaan harjoitteluun

Alusta lähtien kannattaa opettaa juniori ajattelemaan mitä on tekemässä.

Radalle muodostuu yleensä yksi ajolinja jota kaikki ajavat, kannattaa opettaa juniori kokeilemaan myös muita ajolinjoja. Kilpailuissa jos haluaa mennä kaverista ohi on pakko mennä optimaalisen ajolinjan ulkopuolelta.

Joissain tapauksissa se "kaikkien muiden" käyttämä ajolinja muodostuu hitaaksi koska siihen saattaa muodostua jarrupatteja, röykkyjä ja muita vauhtia hidastavia elementtejä.

Ajattelua kannattaa käyttää myös muissa asioissa, kuten hitaiden ohittelussa. ei kannata lähteä ohittamaan harjoituksissa aloittelevaa kuskia esimerkiksi ahtaassa mutkassa jos mutkan jälkeen on hyvä suora jolla varmasti pääsee ohi. Aloittelijan perässä ei kannata tulla hyppyriin täysiä ettei hyppää kaverin päälle.

Jos huomaa mutkassa, että ulkoreunan urasta on huono mennä, niin osaa seuraavalla kerralla mennä toisesta kohdasta ja välttää huonon uran.

Kun juniori oppii ajattelemaan mitä hän on tekemässä avaa se paljon uusia mahdollisuuksia kehitykselle ja mahdollistaa hyvästä kuskista eriomaiseksi kehittymisen.