Euroopan suurimmassa Motocross hallissa, Adrenalin Arenalla, ajettiin 24.10.2014 Adrenalin Arena Cupin ensimmäinen osakilpailu. Sarja muodostuu kolmesta osakilpailusta, joista seuraava kilpaillaan 2.1.2015 ja viimeinen maaliskuussa.

Team CrossiBlogin Jami Niemelä osallistui kilpailussa MX85-luokkaan. 

Aika-ajo

Kun varsin pienellä radalla on 16 kuljettajaa ja aikaa on vain 10 minuuttia, niin puhtaan kierroksen ajaminen muodostuu todella haastavaksi. Melkein koko aika-ajon ajan Jami oli 4.-5. aika-ajossa, kutten aivan aika-ajon viimeisillä hetkillä Jamin onnistui löytämään kolonen missä ei pahasti ruuhkaa ollut. Tämän kierroksen myötä Jami paransi aika-ajon aikaansa sen verran, että lopulta sijoitus oli 3. Aika-ajon tasaisuudesta kertoo se, että viisi nopeinta kuljettajaa olivat kaikki reilun sekunnin sisällä.

Ensimmäinen erä

Ensimmäisen erän lähtö ei ihan nappiin onnistunut, mutta ensimmäisessä kurvissa sijoitus oli silti 5-6 paikkeilla, toisessa kurvissa Jami onnistui saamaan hyvän linjan ja siirtyi neljänneksi. Erän puolivälissä sijoitus parani kolmanneksi, erän lopulla tapahtuneen kaatumisen myötä sijoitus putosi viidenneksi.

Toinen erä

Toisen erän lähtö onnistui pikkuisen paremmin kuin ensimmäisessä ja ensimmäisen kurvin jälkeen sijoitus oli 4., jälleen toisessa kurvissa hyvän ajolinjan myötä ohitus ja sijoituksena kolmas, millä sijalla koko erän ajan.

Yhteenveto kilpailusta

Kuten aina, hallikilpailussa on paljon tapahtumaa ja hienoa kisaamista, näin myös tällä kertaa. Molemmissa erissä koko erän ajan sai taistella sijoituksesta, välillä kaveri roikkui takapyörässä ja välillä itse sai roikkua toisen takapyörässä ja yrittää päästä ohi. Hallikilpailut ovat erittäin hienoja ja hyvä tapahtumia, kilpailuissa oppii tietynlaista sähäkkyyttä ja aggressiivisuutta.

Hiukan kuskia jäi harmittamaan päivän yhteistuloksen neljäs sija, joten seuraavassa kilpailussa tavoitteena onkin palkintopallille pääsy.

web_sponsoribanneri_2014b