28.9.2021

Moottoriliiton hallitus jäädytti MX125- ja MXQUAD D-luokan SM-arvopäätöksen

Motocross-lajiryhmä on 16.9.2021 tiedottanut, että kaudella 2022 motocrossissa on kolme uutta SM-arvoista luokkaa. Ennen tiedotteen julkaisua, Motocross-lajiryhmä oli virallisen prosessin mukaisesti esittänyt työvaliokunnalle MX125-luokan SM-arvoa, joka myös myönnettiin aiemman päätöksen mukaisesti. MXD- ja MXQUAD D-luokan SM-arvo liittyi SML:n hallituksen aikaisempaan linjaukseen, jonka mukaisesti naisten luokissa tulee olla mahdollisuus kilpailla SM-arvosta.

Koska Motocross-lajiryhmä erosi hyvin pian MX125-luokan SM-arvopäätöksen tekemisen jälkeen, on SML:n hallitus päättänyt jäädyttää työvaliokunnan vahvistaman ja lajiryhmän tiedottaman päätöksen. SML:n hallitus antaa uudelle lajiryhmälle mahdollisuuden arvioida vuoden 2022 kilpailutoimintaan liittyvät päätökset, jotta uusi lajiryhmä pääsee rakentamaan vuoden 2022 kilpailukautta omien linjausten pohjalta.

MXQUAD D-luokan SM-arvon osalta hallitus haluaa vielä pohtia, tuleeko luokalla olla SM-arvo, koska luokalle ei ole lähivuosina ollut kilpailuita.

Uuden lajipäällikön nimeämisestä, säännöistä ja luokka-arvoista tiedotetaan mahdollisimman pian asian edettyä ja uusi lajipäällikkö kokoaa uuden lajiryhmän työnsä tueksi.

Lisätietoja lajipäällikön hausta on saatavilla SML:n verkkosivuilta osoitteesta https://www.moottoriliitto.fi/uutiset/sml-hakee-mx-lajiryhman-lajipaallikkoa/