17.9.2021

Osallistumisoikeus MX2-luokkaan vuonna 2022

Motocross-lajiryhmä on saanut useita yhteydenottoja liittyen vuonna 2022 tulevaan MX2-luokan uudistukseen. Osa yhteydenottajista on ollut huolestunut saako osallistua luokkaan ja osa huolestunut siitä saako oikeasti ihan kuka vaan osallistua luokkaan.


Vuoden 2022 sääntöjä ei ole vielä toimitettu moottoriliiton työvaliokunnalle, eikä siten myöskään vahvistettu, joten ihan varmaa vastausta emme voi tässä kohdassa asiaan antaa.


Lajiryhmä tulee esittämään työvaliokunnalle hyväksyttäväksi sellaista mallia, jossa kilpailijan tulee ansaita osallistumisoikeus joko luokituksen tai kilpailutuloksen kautta. Käytännössä tämä malli ei eroa tämän vuoden mallista muuten kuin, että osallistumisoikeutta ei jatkossa voi MXJ-luokasta ansaita, koska kyseinen luokka poistuu.


Osallistumisoikeuden voi jatkossa ansaita hyvällä sijoituksella MX125- ja TOP250-luokassa. Lajiryhmä ei vielä ole päättänyt sitä, jatketaanko vanhalla (TOP30) mallilla, vai muutetaanko sijoitusvaatimusta.


Lajiryhmä on 17.9.2021 pidetyssä kokouksessa päättänyt luokitella kaikki MXJ-luokassa kaudella 2021 pisteille sijoittuneet kilpailijat MXA-luokkaan. Luokitus astuu voimaan 1.1.2022.