16.9.2021

Kaudelle 2022 kolme uutta motocrossin SM-luokkaa

Moottoriliiton työvaliokunta on 15.9.2021 tekemällään päätöksellään vahvistanut motocross-lajiryhmän esityksen Suomen Cup MX125-luokan arvon nostamisesta SM-arvoiseksi kaudesta 2022 alkaen.


Moottoriliiton hallitus on jo aikaisemmin 4.8.2021 tekemällään linjauspäätöksellään vahvistanut naisten Suomen Cup MXD-luokan arvon nostamisesta SM-arvoiseksi kaudesta 2022 alkaen. Samaisella linjauspäätöksellään myös naisten MXQUAD D-luokan arvo on jatkossa SM-arvoinen.


Näiden SM-arvomuutoksen myötä, myös SM-viikonlopun formaatti tulee muuttumaan. Kaudella 2022 SM-viikonlopun lauantaina kilpailevat Suomen Cup MXV35-, Suomen Cup MXV45-, Suomen Cup MXV55-, SM MXC/A- ja SM MXD-luokka. Vastaavasti kaudella 2022 SM-viikonlopun sunnuntaina kilpailevat SM MX125-, SM MX2- ja SM MX1-luokka.


Kaudella 2022 motocross-liigan lauantaina kilpailevat tutun kaavan mukaisesti MX50-, MX65- ja MXC/B-& MXC/A-luokka. Vastaavasti kaudella 2022 motocross-liigan sunnuntaina kilpailevat TOP250-luokka, jossa siirrytään nykyisestä viiden ryhmän mallista neljän ryhmän malliin. Lisäksi SM MXSV- ja SM MXQUAD-luokka (= SM MXQUAD, SM MXQUAD D, Suomen Cup MXQUAD V35) kilpailevat vuorotellen motocross-liigan sunnuntaina.


Motocross-lajiryhmän suunnitelmana on edellisten vuosien mukaisesti löytää kilpailunjärjestäjät kuudelle (6) motocross-liigan osakilpailulle, kuudelle (6) SM-sarjan osakilpailulle sekä yhdelle (1) SM-kerhojoukkuekilpailulle.