4.9.2021

Motocrossin sivuvaunujen SM-kulta Viroon - Myös naisten, veteraanien ja 125-kuutioisten pyörien luokkien Suomen Cupit päätökseen VantaallaTeksti ja kuvat: SML SM-Motocrossin tiedotus.

Virolaispari Markus Normak - Karl-Albert Kasesalu juhli motocrossin sivuvaunuluokan Suomen mestaruutta Vantaalla lauantaina. Soolopyörien luokissa Suomen Cup -mestaruuksien makuun pääsivät Karkkilan Moottorikerhon Ria Virtanen, Porin Moottorikerhon Teemu Sundelin, Sipoon Moottorikerhon Alexander Wiik, Karkkilan Moottorikerhon Pasi Virtanen ja Turun Moottorikerhon Miro Varjonen.

Vantaan Vauhtikeskuksessa järjestetään tänä viikonloppuna motocrossin SM- ja Suomen Cup -luokkien kauden finaali. Jo lauantaina ajettiin sivuvaunujen neljäs, eli viimeinen osakilpailu. Radalla nähtiin myös naisten, kolmen eri ikäryhmän veteraanien ja 125-kuutioisten pyörien luokan Suomen Cupien kuudes, eli niin ikään päätösosakilpailu.

Sivuvaunuissa Suomen mestaruus matkasi Viroon, kun tittelin pokkasivat Markus Normak ja Karl-Albert Kasesalu.

Naisten MXD-luokan Suomen Cup -kultaa otti Karkkilan Moottorikerhon Ria Virtanen.

35-vuotiaiden veteraanien MXV35-luokan Suomen Cup -mestaruuden vei Porin Moottorikerhon Teemu Sundelin.

45-vuotiaiden veteraanien MXV45-luokan Suomen Cup -tittelin kuittasi Sipoon Moottorikerhon Alexander Wiik.

55-vuotiaiden veteraanien MXV55-luokan Suomen Cupin voitti Karkkilan Moottorikerhon Pasi Virtanen.

125-kuutioisten pyörien MX125-luokan mestariksi ajoi Turun Moottorikerhon Miro Varjonen.

Virolaiskaksikolla vahva mestaruuskausi

Sivuvaunujen Suomen mestaruuden vieneet virolaiset Markus Normak ja Karl-Albert Kasesalu voittivat Vantaalla ensimmäisen erän ja olivat toisessa kakkosia. He päätyivät osakilpailun tuloksissa tasapisteisiin voiton napanneiden Kangasalan Moottorikerhon Matti Sipilän ja Hyvinkään Moottorikerhon Jussi Veräväisen kanssa. Osakilpailun ykköstilan ratkaisi jälkimmäisten eduksi kakkoserän voitto, jonka he ottivat selvällä erolla virolaisiin.

Sipilä ja Veräväinen kuittasivat kaudesta SM-hopeaa.

Normak-Kasesalu voitti kauden kahdeksasta erästä kuusi. Lisäksi he olivat kerran kakkosia ja kertaalleen neljänsiä.

SM-pronssille ylsi kilpailun isäntäseura Vantaan Moottorikerhon veljespari Mikko ja Henri Jumppanen. He jäivät kotikilpailussaan viidensiksi, vaikka olivatkin ensimmäisessä erässä kolmansia. Heidän pyöränsä hajosi toisen erän lähdössä. Siitä huolimatta heille merkittiin erän viimeinen, eli yhdeksäs sija.

Vantaalla kolmanneksi sijoittuivat Tuusulan Moottorikerhon Iiro Takalo ja Sipoon Moottorikerhon Johan Grönqvist, jotka olivat SM-loppupisteissä neljänsiä.

Orimattilan Toiveen Erkki Salo ja Nurmijärven Moottorikerhon Jukka Hasari olivat Vantaalla neljänsiä ja sijoittuivat SM-sarjassa viidenneksi.

Virtanen kuittasi naisten tittelin

Karkkilan Moottorikerhon Ria Virtanen kirkasti viime vuoden Suomen Cup -hopeansa kultaiseksi, kun hän varmisti naisten luokan mestaruuden Vantaalla. Virtanen sijoittui lauantaina ensimmäisessä erässä kolmanneksi ja toisessa viidenneksi, mikä toi hänelle osakilpailussa kolmospaikan.

Virtasen ainoa uhkaaja mestaruustaistossa oli Lappeenrannan Moottoripyöräilijöiden Noora Uro, joka ajoikin ykköseksi Vantaan osakilpailussa. Uron erävoitolla ja -kakkossijalla keräämät pisteet eivät kuitenkaan riittäneet kukistamaan sarjassa Virtasta. Uro otti näin Suomen Cup -hopeaa.

Vantaalla toiseksi sijoittunut Kuopion Moottorikerhon Hanna Reinola vei Suomen Cup -pronssia.

Euroopan mestaruussarjaan tänä vuonna vahvasti keskittynyt Hyvinkään Moottorikerhon Hanna Mertsalmi voitti toisen erän Vantaalla, mutta ensimmäisen erän keskeytys pilasi osakilpailun. Hän oli päivän kuudes.

Porin Moottorikerhon Kiia Ritola sijoittui Suomen Cupissa neljänneksi ja Orimattilan Moottorikerhon Janette Saarinen viidenneksi.

Sundelin kesti Laakson rynnistyksen

Porin Moottorikerhon Teemu Sundelin onnistui pitämään Vantaalla pintansa 35-vuotiaiden veteraanien MXV35-luokassa, missä hän vei Suomen Cup -mestaruuden. Tuusulan Moottorikerhon Kimmo Laakso voitti jälleen kummatkin erät, mutta jäi vaivaisen neljän pisteen erolla Suomen Cup -hopealle. Sundelin ajoi Vantaalla kaksi kakkossijaa.

Laakso voitti kauden aikana yhdeksän erää ajamistaan kymmenestä. Hän jätti ensimmäisen osakilpailun väliin Karkkilassa toukokuussa, jolloin Sundelin voitti erät. Lisäksi Laakso sijoittui kertaalleen erässä 11:ksi.

Suomen Cup -pronssiin ylsi Orimattilan Moottorikerhon Matti Korkeamäki, joka oli kolmas myös Vantaalla. Korkeamäki jäi sarjassa vain pisteen Laaksosta, joten kärkikolmikko oli lopulta todella tasainen.

Turun Moottorikerhon Janne Metsämäki sijoittui Suomen Cupissa neljänneksi kukistettuaan kahdella pisteellä viidenneksi sijoittuneen, Pohjois-Karjalan Moottorikerhon Toni Kuivalaisen.

Wiikillä täydellinen kesä

Sipoon Moottorikerhon Alexander Wiik teki hurjaa jälkeä 45-vuotiaiden veteraanien MXV45-luokan Suomen Cupissa. Hän voitti kauden kaikki 12 erää uusien viime vuoden mestaruutensa. MXV45-luokka ajoi Vantaalla yhdessä 35-vuotiaiden veteraanien MXV35-luokan kanssa, mutta Wiik ei antanut nuorempiensa yllättää, vaan oli ykkönen myös yhdistelmäerissä.

MXV45-luokan Suomen Cup -hopean otti viime vuoden tapaan Turun Moottorikerhon Jarno Mattila. Myös hän oli Vantaan erissä maalissa ennen yhtäkään MXV35-luokkalaista ajettuaan kaksi kakkossijaa. MXV35-luokan voittanut Kimmo Laakso oli molemmissa yhteiserissä kolmas.

MXV45 Suomen Cup -pronssin otti Konneveden Moottorikerho / UA:n Tommi Laine, joka oli Vantaan ensimmäisessä erässä viides, mutta keskeytti toisen.

Forssan Moottoriseuran Toni Nordman sijoittui Vantaalla kolmanneksi ja Suomen Cupissa neljänneksi. Kotiradallaan neljänneksi lauantaina ajanut Vantaan Moottorikerhon Janne Leander oli Suomen Cupissa viides.

Virtanen nousi mestariksi Vantaalla

Karkkilan Moottorikerhon Pasi Virtanen oli 55-vuotiaiden veteraanien MXV55-luokan Suomen Cupissa toisena ennen Vantaan-osakilpailua, mutta kaksi erävoittoa nostivat hänet mestariksi. Näin ollen Virtasten perheessä juhlittiin kahta titteliä, kun Pasin Ria-tytär oli ykkönen naisten Suomen Cupissa.

MXV55-sarjan kärjessä ollut, Kymen Moottorikerhon Juha Pekka Koirikivi ajoi lauantaina kaksi toista sijaa, mutta se ei riittänyt hänelle titteliin. Hän käväisi toisessa erässä johtoasemassakin ja jäi maalissa alle kaksi sekuntia Virtaselle. Mikäli Koirikivi olisi voittanut kakkoserän, olisi hän vienyt mestaruuden. Nyt hän kuittasi Suomen Cup -hopeaa hävittyään Virtaselle kaksi pistettä.

Suomen Cup -pronssia kuittasi Mikkelin Moottorikerhon Antti Paasonen, joka lähti Vantaalle sarjassa tasapisteistä Viron lisenssillä kilpailevan Petri Tuukkasen kanssa. Paasonen oli lauantaina kolmas kukistaen neljänneksi sijoittuneen Tuukkasen kolmella pisteellä. Tuukkanen oli täten Suomen Cupissa neljäs. Vantaalla ja sarjassa viidenneksi sijoittui Salon Moottorikerhon Jouni Moilanen.

Varjoselle ensimmäinen mestaruus

Turun Moottorikerhon Miro Varjonen lähti Vantaan viikonloppuun kutkuttavissa asemissa. Hän oli sekä 125-kuutioisten pyörien MX125-luokan että alle 20-vuotiaiden MXJ-luokan Suomen Cupin kärjessä. Lauantainen urakka meni nappiin, sillä Varjonen sijoittui MX125-luokan osakilpailussa toiseksi, mikä varmisti hänelle ensimmäisen mestaruutensa luokassa. Sunnuntaina on edessä MXJ-luokan Suomen Cup -päätös.

Karkkilan Moottorikerhon Kaapo Kalatie voitti MX125-luokan osakilpailun lauantaina, mutta se ei riittänyt nostamaan häntä sarjassa mitaleille. Kalatie oli loppupisteissä neljäs. Alavudenseudun Moottoripyöräilijöiden Heikki Vähäpesolan kolmossija Vantaalla tiesi puolestaan hänelle viidettä paikkaa Suomen Cupissa.

Vantaan Moottorikerhon Eelis Viemerö sijoittui kotikilpailussaan neljänneksi, mikä varmisti hänelle Suomen Cup -hopean. Kuluva kausi on 13-vuotiaalle kuljettajalle vasta ensimmäinen niin sanotuilla isoilla pyörillä.

Heinolan Moottorikerhon Eliel Lehtinen voitti MX125-luokan ensimmäisen erän lauantaina, mutta jäi toisessa 13:ksi. Se tiesi yhteistulosten viidettä sijaa sekä Suomen Cupin pronssia.

Pääluokkien SM-huipennus sunnuntaina

Motocrossin Suomen mestaruuskausi huipentuu Vantaalla sunnuntaina, kun maamme pääluokkien, MX1 ja MX2, viimeinen osakilpailu ajetaan Lavangon radalla. Kovatasoisessa päivässä ratkaistaan mestaruudet sekä mitalien kohtalot.

Sunnuntaina järjestetään myös alle 15-vuotiaiden MXC/A-luokan viimeinen SM-osakilpailu ja alle 20-vuotiaiden MXJ-luokan Suomen Cupin päätös.

Kilpaileminen käynnistyy kello 12:00.

Vantaan Vauhtikeskus sijaitsee osoitteessa Katriinantie 31, Vantaa.


Tulokset
SML SM-Motocross, osakilpailu 6/6, Vantaa, la 4.9.2021

 • MXSV-luokalla osakilpailu 4/4

MXSV, SM-osakilpailun yhteistulos:

 1. Matti Sipilä, KaMoKe, Jussi Veräväinen, HyMK, WSP, 47 pistettä
 2. Markus Normak, Karl-Albert Kasesalu, Viro, VMC, 47p.
 3. Iiro Takalo, TuMK, Johan Grönqvist, SiMK, Husqvarna, 38p.
 4. Erkki Salo, OriToive, Jukka Hasari, NjMK, AYR, 34p.
 5. Mikko Jumppanen, Henri Jumppanen, VMK, WSP, 32p.

MXSV, SM-loppupisteet:

 1. Markus Normak, Karl-Albert Kasesalu, Viro, VMC, 190p.
 2. Matti Sipilä, KaMoKe, Jussi Veräväinen, HyMK, WSP, 180p.
 3. Mikko Jumppanen, Henri Jumppanen, VMK, WSP, 142p.
 4. Iiro Takalo, TuMK, Johan Grönqvist, SiMK, Husqvarna, 137p.
 5. Erkki Salo, OriToive, Jukka Hasari, NjMK, AYR, 122p.

MXD, Suomen Cup -osakilpailun yhteistulos:

 1. Noora Uro, LrMP, Suzuki, 47p.
 2. Hanna Reinola, KMK, Kawasaki, 40p.
 3. Ria Virtanen, KarkMK, KTM, 36p.
 4. Karleen Randver, Viro, Honda, 35p.
 5. Kiia Ritola, PMK, Husqvarna, 33p.

MXD, Suomen Cup -loppupisteet:

 1. Ria Virtanen, KarkMK, KTM, 266p.
 2. Noora Uro, LrMP, Suzuki, 254p.
 3. Hanna Reinola, KMK, Kawasaki, 227p.
 4. Kiia Ritola, PMK, Husqvarna, 187p.
 5. Janette Saarinen, OriMK, KTM, 183p.

MXV35, Suomen Cup -osakilpailun yhteistulos:

 1. Kimmo Laakso, TuMK, Kawasaki, 50p.
 2. Teemu Sundelin, PMK, KTM, 44p.
 3. Matti Korkeamäki, OriMK, Kawasaki, 40p.
 4. Janne Metsämäki, TMK, Honda, 36p.
 5. Toni Kuivalainen, P-KMK, GasGas, 31p.

MXV35, Suomen Cup -loppupisteet:

 1. Teemu Sundelin, PMK, KTM, 245p.
 2. Kimmo Laakso, TuMK, Kawasaki, 241p.
 3. Matti Korkeamäki, OriMK, Kawasaki, 240p.
 4. Janne Metsämäki, TMK, Honda, 208p.
 5. Toni Kuivalainen, P-KMK, GasGas, 206p.

MXV45, Suomen Cup -osakilpailun yhteistulos:

 1. Alexander Wiik, SiMK, KTM, 50p.
 2. Jarno Mattila, TMK, KTM, 44p.
 3. Toni Nordman, FMS, KTM, 40p.
 4. Janne Leander, VMK, KTM, 36p.
 5. Jari Nurminen, HeMK, KTM, 31p.

MXV45, Suomen Cup -loppupisteet:

 1. Alexander Wiik, SiMK, KTM, 300p.
 2. Jarno Mattila, TMK, KTM, 254p.
 3. Tommi Laine, KonnMK/UA, Honda, 204p.
 4. Toni Nordman, FMS, KTM, 198p.
 5. Janne Leander, VMK, KTM, 189p.

MXV55, Suomen Cup -osakilpailun yhteistulos:

 1. Pasi Virtanen, KarkMK, KTM, 50p.
 2. Juha Pekka Koirikivi, KyMoKe, Honda, 44p.
 3. Antti Paasonen, MMK, Yamaha, 38p.
 4. Petri Tuukkanen, Viro, Yamaha, 35.
 5. Jouni Moilanen, SaMK, KTM, 34p.

MXV55, Suomen Cup -loppupisteet:

 1. Pasi Virtanen, KarkMK, KTM, 264p.
 2. Juha Pekka Koirikivi, KyMoKe, Honda, 262p.
 3. Antti Paasonen, MMK, Yamaha, 220p.
 4. Petri Tuukkanen, Viro, Yamaha, 217.
 5. Jouni Moilanen, SaMK, KTM, 193p.

MX125, Suomen Cup -osakilpailun yhteistulos:

 1. Kaapo Kalatie, KarkMK, KTM, 44p.
 2. Miro Varjonen, TMK, Husqvarna, 40p.
 3. Heikki Vähäpesola, ASMP, KTM, 34p.
 4. Eelis Viemerö, VMK, Fantic, 34p.
 5. Eliel Lehtinen, HeMK, KTM, 33p.

MX125, Suomen Cup -loppupisteet:

 1. Miro Varjonen, TMK, Husqvarna, 231p.
 2. Eelis Viemerö, VMK, Fantic, 219p.
 3. Eliel Lehtinen, HeMK, KTM, 207p.
 4. Kaapo Kalatie, KarkMK, KTM, 202p.
 5. Heikki Vähäpesola, ASMP, KTM, 185p.