5.8.2021

Motocrossin MX-liiga kurvaa Tornioon - Isäntien Lammi hakee voittoa

kuva (MX-liiga Imatra 2021): SML Loukko.com Motocross-Liigan tiedotus

Motocrossin kansallinen MX-liiga suuntaa kauden pohjoisimmalle paikkakunnalle, kun viides osakilpailu järjestetään Torniossa viikonloppuna. Isäntäseura Polar Cross Moottorikerhon Miika Lammi on moottorikelkkailun snowcrossin Suomen mestari ja nyt vahva ehdokas voittamaan kaksipyöräisellä kotikilpailunsa.

Tornion hienolla Kaakamon motocrossradalla kurvaillaan hiekkapohjaisella alustalla koko viikonlopun ajan.

Lauantaina SML Loukko.com Motocross-Liigan pisteistä väännetään lasten ja nuorten kilpailijoiden luokissa MX50, MX65 ja MXC/B. Lisäksi MXC/A ajaa yhdessä MXC/B:n kanssa ilman MX-liigan pisteitä. Sunnuntaina radalla nähdään niin sanotut isot pyörät, eli aikuisten luokka MX TOP250 Open, joka on jaettu tutun viiden ryhmän sijaan neljään portaaseen. A ja B kilpailevat yhdessä, samoin D ja E. Päivän lisäluokkana nähdään kansallinen MXC/B, joten juniorikuljettajilla on mahdollisuus kilpailla kahtena päivänä.

Jo perjantaina Torniossa järjestetään MX-liigasta tuttuun tapaan lauantain kilpaluokkien yleinen harjoittelupäivä.

Kaikki luokat ajavat viikonloppuna harjoitukset ja aika-ajot sekä kaksi kilpaerää. Erät käynnistyvät kumpanakin päivänä kello 12:00.

Lammi kotiradalleen

Sunnuntaisessa Loukko.comin nimikkoluokan MX TOP250 Openin A-ryhmässä on odotettavissa voittotaistoon kotiradallaan ajavaa Polar Cross Moottorikerhon Miika Lammia. Moottorikelkkailun snowcrossin Suomen mestari on erittäin kova tekijä myös kaksipyöräisen puikoissa.

Yritän voittaa kotikisani. Tunnen radan kuin omat taskuni ja kaikki on omalta osaltani kunnossa. Ei kisaan voi tietenkään takki auki lähteä, mutta olen silti luottavainen, Lammi kuvailee tuntojaan.

Lammi saanee tiukkaa vastusta MX-liigan kolmen kärjeltä: Alavudenseudun Moottoripyöräilijöiden Alex Tapiolta, Lohjan Seudun Moottorikerhon Teemu Makkoselta ja Ylä-Savon Moottorikerhon Pekka Nissiseltä. A-ryhmässä ovat mukana myös 45-vuotiaiden veteraanien Suomen Cupia pelkillä erävoitoilla johtava, Sipoon Moottorikerhon Alexander Wiik sekä Tampereen Motocrossin Samuli Launonen.

C-ryhmään on ilmoittautunut Polar Cross Moottorikerhon Aleksi Juntunen, mutta hänet siirretään vielä ennen kilpailua joko B- tai D-ryhmään poikkeuksellisen ryhmäjaottelun takia.

Jani Hekkala, Hannu-Pekka Kokkonen ja Jussi Leipälä puolustavat isäntien värejä E-ryhmässä.

Kaikkiin MX TOP250 Open -luokan ryhmiin on ilmoittautunut yhteensä reilut 50 kuljettajaa.

Lasten ja nuorten lauantai

5-8-vuotiaat kuljettajat aloittavat 50-kuutioisilla pyörillään lauantain kilpailun Maanrakennus Wiikin nimikkoluokalla MX50. Luokka on ajanut yhden osakilpailun vähemmän kuin muut luokat, joten pienimmillä kuljettajilla on edessään neljäs koitos. Nimilistalla on yli 20 kilpailijaa.

Vantaan Moottorikerhon Sami Oinonen johtaa sarjaa, missä Sipoon Moottorikerhon Felix Lind ja Daniel Wiik ovat seuraavina. Miehikkälän Moottorikerhon Jare Nikkilä löytyy neljänneltä paikalta ja Hämeenlinnan Moottorikerhon Mikael Korhonen on viidentenä.

7-12-vuotiaat kuljettajat kilpailevat 65-kuutioisilla pyörillään Arazzo.fi-nimikkoluokassa MX65. Luokka on jaettu kahteen ryhmään, koska mukaan on ilmoittautunut huikeasti yli 70 kilpailijaa.

MX65-luokan sarjakärjessä käydään tiukkaa taistoa, sillä Etelä-Suomen Moottorikerhon (E-SMK) Eeka Laaksonen ja Helsingin Moottorikerhon (HMK) Onni Kämäri ovat lähes tasapisteissä. Sarjakolmosena ajaa HMK:n Okko Ollilla. Neljäntenä on Porin Moottorikerhon Samu Bärholm ja viidentenä E-SMK:n Nico Bystedt.

Myös 10-15-vuotiaiden kuljettajien, K.A.Nyberg Oy:n nimikkoluokkaan MXC/B on ilmoittautunut mukava määrä ajajia. 85-kuutioisilla kaksitahtisilla ja 150-kuutioisilla nelitahtisilla pyörillä on lähdössä kilpailemaan kuutisenkymmentä kuljettajaa, jotka on jaettu kahteen ryhmään.

Isäntäseura Polar Cross Moottorikerhoa MXC/B-luokassa edustavat Aleksi Hilden, Niko Hooli, Atte Vanhatalo ja Niklas Vanhatalo.

Hyvinkään Moottorikerhon Onni Jaakonsaari on onnistunut repäisemään hienoisen etumatkan MXC/B-luokan pisteiden piikkipaikalla. Toisena on Salpausselän Moottorikerhon Eemil Ruuth ja kolmantena Sipoon Moottorikerhon Topias Reinikainen. Nelospaikalta löytyy Turun Moottorikerhon Max Salomaa. Viidentenä on Kuopion Moottorikerhon Joni Nyyssönen.

MXC/B-kuljettajia on kirittämässä neljä ylemmän tasoportaan, eli MXC/A-luokan kilpailijaa, jotka eivät siis kamppaile MX-liigan pisteistä.