28.7.2021

Motocrossin veteraaniluokkien määrää ei muuteta vuodelle 2022

Motocross-lajiryhmä esitteli vuoden 2020 motocross-lajipäivässä ajatuksen siitä, että motocrossin veteraaniluokkien lukumäärää kaudelle 2022 muutettaisiin kolmesta veteraaniluokasta (MXV35, MXV45 ja MXV55) kahteen veteraaniluokkaan (Suomen Cup MXV?? ja Suomen Cup MXV¿¿). Ajatusta tehtäessä oletuksena oli, että motocrossin veteraaniluokkien osallistujamäärät jatkaisivat edelleen kutistumista. Vuoden 2021 toteutuma on kuitenkin osoittanut, että motocrossin veteraaniluokissa on ollut tänä vuonna varsin hyvin kilpailijoita.


Myönteisen kilpailijamäärän kasvun myötä motocross-lajiryhmä on päättänyt ottaa aikalisän mahdollisen yhdistämisajatuksen osalta. Tämä tarkoittaa siis sitä, että kaudella 2022 jatketaan edelleen kolmella veteraaniluokalla (MXV35, MXV45 ja MXV55).


Vuoden 2022 sääntövalmistelussa motocross-lajiryhmä tulee esittämään motocrossin lajikummeille ja SML:n työvaliokunnalle, että jatkossa säännöt mahdollistaisivat - aiempaa laajemmin - veteraaniluokkien kilpailuerien yhdistämisen. Uusitun säännön mukaisesti MXV35- ja MXV45-luokka ajaisivat ensisijaisesti yhdistettynä ja MXV45- ja MXV55-luokka ajaisivat toissijaisesti yhdistettynä. Säännön mukaisesti motocrossin veteraaniluokkien yhdistäminen olisi mahdollista, mikäli ko. yhdistettävien luokkien osallistujamäärä olisi 49 tai vähemmän.


Nyt kun päätösesityksenä on, että veteraaniluokkien määrää ei vähennetä kaudelle 2022, niin motocross-lajiryhmä ei järjestä aiheesta erillistä keskustelutilaisuutta. Tämäkin päätösesitys esitellään normaalisti vuoden 2021 motocross-lajipäivässä, jolloin päätösesityksestä voi / saa sanoa oman mielipiteensä ennen varsinaista sääntöpäätöksen tekoa.