29.10.2017

Kauden 2017 yhteenveto

Talvella suunnitelmissa oli ajaa MX125 luokan koko sarja ja muutamia valikoituja MXJ-luokan kilpailuja, sekä ajaa hyvä karsintakilpailu Mäntyharjulla ja nauttia motocrossista koko kesä. 

Talven suunnitelmasta toteutui ainoastaan ”Nauttia motocrossista koko kesä”, mutta ei sekään ihan sillä tavalla mitä olimme etukäteen ajatelleet.  11. Kesäkuuta Iisalmessa MX125 –luokan kilpailussa Jami Niemelällä kävi polvilumpio pois paikaltaan, sillä seurauksella, että polvi jouduttiin leikkaamaan. Tuossa kohdassa tiesimme, että kilpailumielessä kausi olisi paketissa ja edessä olisi 3-6 kuukauden kuntoutusjakso. 

Polvileikkauksen jälkeen Jami on kuntouttanut polvea polvikirurgin ja fysioterapeutin ohjeiden mukaisesti.  Syyskuun puolivälissä polvikirurgin käynniltä lähdimme kotiin hyvin positiivisella mielellä, kun Jamille kerrottiin, että kuukauden kuluttua saa ruveta treenaamaan kunnolla. Vielä enemmän hymyiltiin viikko tuon jälkeen, kun Omasairaalan fysioterapeutti suositteli aloittamaan kevyen ajoharjoittelun.  Fyssarin antaman ajosuosituksen myötä kävimme muutaman kerran ajelemassa, pompottelemassa ja fiilistelemässä. Erittäin mukavaa oli havaita, että polvi ei ajamisesta kipeytynyt ollenkaan.

17.10 saimme lääkäriltä luvan aloittaa täysimääräinen harjoittelu ja nyt on käyty muutama kerta ajamassa uudella KTM SX250 –pyörällä. Jami Niemelä on tykännyt todella paljon uudesta pyörästään.

Tiimipäällikkö kuuluttajana

Jami Niemelän loukkaantumisen ja sitä seuranneen kuntoutuksen takia tiimipäällikölle vapautui kalenteriin paljon vapaa-aikaa, niin mikäpä sen mukavampaa kuin käyttää aikaa Motocrossin parissa. 

Pohjoisen kierroksen alla Petri Niemelä sai pohjoisesta pyynnön tulla kuuluttamaan Tornion ja Raahen Motocross-liigan kisat. Kokemus oli niin mukava, että lopulta kuulutushommia tuli tehtyä myös Porin ja Orimattilan liigakisoissa. 

Petri kertoi: Motocross on todella upea harrastus, tässä saa kokeilla, jos jonkunlaisia hommia ja haastaa itseään oppimaan niin paljon kuin vain tahtoo. Ennen pohjoisen kierrosta minulla oli yhden kansallisen kisan verran kokemusta kuuluttamisesta, eli todella keltanokkana lähdin liikenteeseen. 

Ennen ensimmäistä kuuluttamaani kilpailua en tajunnut kuinka vaikeaa ja raskasta kuuluttaminen on. Pitää hattua nostaa kavereille jotka tekevät tuota työkseen. Minua on hommassa auttanut ja helpottanut se, kun tunnen valtaosan kuskeista, niin pystyn hyvin paikata kuulutuskokemuksen puutetta lajitietämyksellä. Itse olen tykännyt kuulutushommista ja on hyvin mahdollista, että 2018 voin käydä kuuluttamassa jonkun kilpailun.

Ajoaikanäyttö

Yhtenä sivuprojektina CrossiBlogi tiimi on rakentanut pari erilaista ajoaikanäyttöä, jotka ovat kiertäneet kilpailuissa Suomen Crossitulosten mukana. Ajatuksena on ollut rakentaa ajoaikakello, jonka avulla kilpailijoiden on mahdollista nähdä kuinka paljon erää on vielä jäljellä. 

Kesän aikana näytöstä on saatu paljon hyvää kokemusta ja sen pohjalta olisi tarkoitus tehdä kaudelle 2018 huomattavasti tämän kesän kelloa suurempi kello. 

Vilkkuvalojärjestelmä

Lopputalven ja kevään aikana tiimipäällikkö kehitti pilottijärjestelmän, jonka avulla voitaisiin toteuttaa crossiradalle edullinen vilkkuvaloihin perustuva varoitusjärjestelmä. Kesällä tuo alustava pilottijärjestelmä viimeisteltiin sellaiseen vaiheeseen, että se voitiin asentaa yhdelle radalle koekäyttöön. Järjestelmä on ollut elokuun alusta lähtien Sipoon Moottorikerhon radalla koekäytössä.

Koekäytön pohjalta on opittu todella paljon ja sen perusteella järjestelmää on tarkoitus laajentaa ja kehittää vuodelle 2018

Tulosarkisto

Kesän puolivälissä Suomen Crossitulokset lainasi tiimille yhden heidän ajanoton varatietokoneista. Tietokoneelta löytyy kaikkien sellaisten kilpailuiden tulokset joiden ajanottoa on ollut hoitamassa Suomen Crossitulokset tai TR-tuotanto. Tuloksia koneelta löytyy tästä päivästä aina vuoteen 2007 saakka. 

CrossiBlogi on rakentanut julkisen järjestelmän, jonka kautta kaikilla tuloksista kiinnostuneilla on mahdollisuus selailla vanhoja tuloksia. Palvelu on vielä aikaisessa beta-vaiheessa ja tässä vaiheessa järjestelmästä näkee vain kilpailuiden erätulokset ja 2017 kilpakauden osalta sarjataulukon ja nousupisteet. Talven aikana on tarkoitus syöttää järjestelmään loput tulokset ja lisätä toiminnallisuuksia, kuten tilastoja.

Linkki tulosarkistoon

Ennakkospekuloinnit ja muut videot

Yksi vuoden 2017 isoista tavoitteista oli tehdä uutta sisältöä CrossiBlogin youtube –kanavalle ja rakentaa kanavasta isompi ja crossiyhteisölle enemmän lisäarvoa tuova media. Samalla kun lähdimme rakentamaan omaa kanavaa, irrottauduimme muista ns. Virallisista kanavista ja keskityimme oman ”brändin” kehittämiseen. 

Youtube kanavamme rakennus on edennyt varsin kivasti ja videoiden katsontamäärät ovat olleet kesän aikana todella hyviä ja kanavan tilaajamääräkin on kasvanut hienosti. 

Olemme kauden aikana tehneet ennakkospekuloinnin ennen jokaista kilpailua. Ennakkospekulointien lisäksi olemme tehneet muuta videosisältöä.

Linkki YouTube-kanavalle

Kausi 2018

Kauden 2018 suunnitelmat ovat vielä tässä kohdassa hivenen auki. Edelleen tärkeimpänä asiana listalla on Jami Niemelän polven kuntoutus ja sen jälkeen ruvetaan tekemään suurempia suunnitelmia vuodelle 2018.

2017 alkuvuodesta vietimme pari viikkoa italiassa harjoittelemassa ja meillä oli reissussa todella mukavaa. Tulevana talvena olisi tarkoitus lähteä uudelleen italiaan ja jos vain mahdollista, tehdä sinne 2-4 harjoitusmatkaa.

Jotain toki tiedämme jo vuoden 2018 suunnitelmista. Jamin sairasloman aikana meillä on tallissa vaihtunut kalusto kokonaan ja piikin ja pikkunelarin tilalle on tullut KTM SX250, eli kaudella 2018 Jami kilpailee MXB –luokassa isolla kaksitahdilla.

Kiitos

Lopuksi haluamme vielä kiittää kaikkia CrossiBlogi tiimin ja Jami Niemelän tukijoita, ilman teitä tämän homman tekeminen olisi todella paljon vaikeampaa ja tylsempää!