23.5.2017

Mäntyharjulla MX125 ja MXJ -kilpailut

Mäntyharjulla EMX65 ja EMX85 –luokkien karsintakilpailun yhteydessä ajettiin lauantaina Motocross Liigan MX125 –luokan kilpailu ja sunnuntaina MXJ –luokan Suomen Cup kilpailu. Kilpailu toimi samalla MX65, MX8 ja MX125 –kuljettajilla karsintakilpailuna Nuorten MM-kilpailulle.

Ennakkoon olimme tehneet päätöksen, että CrossiBlogi tiimin kuljettaja Jami Niemelä osallistuu vain MX125-luokan kilpailuun, mutta muutama tunti ennen ilmoittautumisajan umpeutumista päätimme ilmoittautua varmuuden vuoksi myös MXJ –luokan kilpailuun ja katsoa lauantain kilpailun jälkeen tilannetta uudelleen. 

Lauantaina aika-ajossa Jami oli oman ryhmänsä kahdeksas. 

Ensimmäisen erän lähdössä Jami oli ensimmäisen kurvin jälkeen porukan puolivälin tuntumassa. Kolmannessa kurvissa sitten rytisi oikein kunnolla ja Jami putosi porukan hännille. Kolarista sisuuntuneena Jami lähti jatkamaan matkaa ja kaatui toisella kierroksella uudelleen. 

Jami totesi erän jälkeen tilanteesta ”Ajoin pikkasen turhan aggressiivisesti kaatumisen jälkeen, jonka seurauksena kilpakumppania ohittaessa kaaduin uudelleen ja putosin taas monta sijaa”.

Mäntyharjun rata oli harmillisen yksilinjainen, joten ohittaminen oli todella vaikeaa. Maalissa hienon kamppailun jälkeen Jami oli 28.

Toisessa erässä lähtö oli aika lailla ensimmäisen kaltainen, onneksi ilman kaatumista. Ensimmäisen kierroksen jälkeen Jamin sijoitus oli 24 ja kovan väännön jälkeen maalissa sijoitus oli 16.

Kilpailun jälkeen mietittiin pitkä tovi mitä tehtäisiin seuraavan päivän MXJ –kilpailun suhteen. Lopulta päätettiin, että katsotaan aamulla mitä tehdään ja aamulla todettiin, että akut eivät ole kunnolla yön aikana latautuneet. Kilpailuun toki lähdettiin, mutta ihan vain hyvän kuntotreenin kannalta. 

Aika-ajossa oli rataa kiertämässä samaan aikaan 32. Kuljettajaa, joten ruuhkaa piisasi ja puhtaan kierroksen saaminen oli mahdotonta. Aika-ajossa Jami oli porukan 14. Nopein. 

Ensimmäisessä erässä, ensimmäisten kurvien jälkeen Jamin sijoitus oli 18. Muutaman ajetun kierroksen jälkeen myös mekaanikko näki, että kuskilla on paristot tyhjänä. Tuossa kohdassa Jami rauhoitti menoa ja ajoi rauhassa maaliin. Sijoituksena oli 20. Toiseen erään Jami ei osallistunut.

Mäntyharju ei mennyt ihan niin kuin toiveissa oli, mutta aina ei homma vain mene suunnitellusti. Mäntyharjulta kotiin tuomisena oli todella hyvä treeni. Kaksi ja puoli erää todella hyvää ja kovaa vääntöä. Seuraavaksi on pari vapaata viikonloppua, joiden aikana voidaan pikkasen treenailla ensimmäisissä kilpailuissa opittuja asioita ja sitten suunnataan Iisalmelle Motocross Liigan seuraavaan kilpailuun.

CrossiBlogi haluaa vielä onnitella kaikkia Langessa pidettävään nuorten MM-kilpailuun paikkansa lunastaneita kuljettajia.