14.5.2017

Hyvinkäällä MXJ Suomen Cuppia vuoden pehmeimmällä radalla

13.5.2017 CrossiBlogi tiimin kuljettaja Jami Niemelä kilpaili Hyvinkäällä MXJ-luokassa. Hyvinkäällä sää suosi kilpailijoita ja rata oli ennennäkemättömän upeasti valmisteltu kilpailua varten. Rata oli möyhitty syvälle pehmeäksi, rata oli upea ja raskas. Aika-ajo ei mennyt ihan nappiin, kun ensimmäisellä nopealla kierroksella Jami joutui hyppyrissä väistämään kanssakilpailijaa, väistön seurauksena Jami hyppäsi radalta ulos. Tuon jälkeen sopivaa rakoa ei vain löytynyt. Aika-ajossa Jami oli oman ryhmänsä kahdeksas.

Ensimmäisen erän lähdössä Jami joutui pikkusen väistämään vieruskaveria, tästä huolimatta lähtö onnistui hyvin ja ensimmäisen kierroksen jälkeen sijoitus oli yhdestoista. Raskas rata oli tässä kohdassa kautta vielä Jamille liian kova haaste, joten sijoitus putosi erän aikana aika roimasti ja lopulta maalissa sijoitus oli 23.  

Toisesta erästä ei paljoa jäänyt jälkipolville kerrottavaa, kun kolmannella kierroksella Jami sai pienen tällin selkäänsä, jonka seurauksena hänjoutui keskeyttämään. 

Hyvinkään kilpailusta opittiin todella paljon ja kilpailu kasvatti motivaatiota oikein urakalla. Nyt tiedetään mitä pitää tehdä ja miten. Kilpailu ei sijoitusten kautta ollut kovin hyvä, mutta oppituntina se oli mitä parhain. 

Seuraava kilpailu on 20.5.2017 Mäntyharjulla.