7.5.2017

Motocross-liiga Vantaa, hienoa vääntöä hyvässä seurassa

© Janna Grönqvist

Kauden ensimmäinen Motocross-liigan kilpailu saatiin kaasutella Vantaan Vauhtikeskuksessa, todella hienossa säässä. CrossiBlogi Tiimin Jami Niemelä osallistui kilpailussa MX125 –luokkaan. 

Aamun aika-ajossa Jami pääsi hyvin liikkeelle ja kellotti oman ryhmänsä 6. nopeimman ajan. Aika oikeutti yhdenteentoista puomipaikkaan. 

Ensimmäisen erän lähtö onnistui lähes täydellisesti ja ensimmäisen kurvin jälkeen Jami ajoi kuudentena. Erän aikana Jami pääsi ajamaan toden teolla kilpaa ja hienon erän päätteeksi maalissa sijoitus oli kolmastoista.

Toisessa erässä lähtö epäonnistui oikein kunnolla ja ensimmäisen kurvin jälkeen sijoitus oli jossain puolivälin tuntumassa. Heikosta lähdöstä huolimatta Jami onnistui ensimmäisen kierroksen aikana ohittamaan useita kilpakumppaneita ja sijoitus ensimmäisen kierroksen täyttyessä oli neljästoista. Erän aikana sijoitus oli parhaimmillaan kahdeksas ja lopulta maalissa yhdestoista. 

Jos oli ensimmäinen erä hienoa kilvanajoa, niin toinen erä oli vielä parempaa. Iso kiitos kilpakumppaneille, oli aivan mahtavaa ajaa kaksi tiukkaa erää! Tästä on hyvä lähteä valmistautumaan Hyvinkään MXJ-kilpailuun, joka on heti seuraavana viikonloppuna.

Päivän yhteispisteissä sijoitus oli kahdestoista.