30.4.2017

Kauden avauskilpailu luonnon armoilla

Kuva Petri Niemelä

Kauden ensimmäinen MXJ Suomen Cup -kilpailu ajettiin 29.4.2017 Sipoossa. Kilpailu oli Jami Niemelän ensimmäinen kilpailu Suomessa melkein kahden vuoden tauon jälkeen ja ensimmäinen kilpailu Suomessa isolla pyörällä, joten mitään varsinaisia ennakko-odotuksia kilpailulle ei oltu asetettu. Suunnitelmana oli hyvä aika-ajo, kaksi hyvää lähtöä ja kaksi hyvää erää. 

Aika-ajon jälkeen Jami Niemelä oli hivenen pettynyt omaan suoritukseensa ja kertoi ”Ensimmäisellä nopealla ajoin aivan liian aggressiivisesti ja hukkasin aikaa erilaisiin virheisiin, toisella nopealla kierroksella kohdassa missä oli vain yksi nopea linja oli joku kaatunut spooriin ja se kierros meni siinä. Kolmas nopea onneksi onnistui melko hyvin ja sain ihan OK ajan”. Aika-ajossa Jami oli oman ryhmänsä yhdeksäs, mikä oikeutti seitsemänteentoista puomipaikkaan.

Ensimmäisessä erässä lähtö ei onnistunut ihan täydellisesti, kun vieruskaverilla lähti pyörä pikkusen vinoon ja kuskit osuivat pikkusen toisiinsa, mutta siitä huolimatta ensimmäisten kurvien jälkeen sijoitus oli seitsemäs. Erän aikana sijoitukset vaihtelivat aikalailla ja maalissa sijoitus oli kolmastoista. 

Toiseen erään lähdettäessä ensimmäisen erän kova tuuli oli vaihtunut lumisateeseen. Lähtökarsinassa tiimipäällikkö ohjeisti Jamia katsomaan missä kunnossa rata on ja onko siellä hänen mielestään turvallista ajaa. Tutustumiskierroksen jälkeen Jami totesi, että erään hän lähtee ja katsoo erän aikana tilanteen. 

Toisen erän lähtö onnistui paremmin kuin ensimmäisen ja Jami olikin ensimmäisten kurvien jälkeen viidentenä. Radan liukkauden ja lumisateen johdota Jami otti ensimmäiset kierrokset todella varovaisesti ja totesi lopulta, että ei koe rataa ja säätä turvalliseksi ja päätti keskeyttää kilpailun omalta osaltaan. 

Tiimipäällikön / Isän puolesta päätös oli siihen kohtaan oikea. Edessä on pitkä kausi ja kauden päätavoite edellyttää, että kuski saa hyvää harjoitusta ja pysyy ehjänä. 

Sipoon kilpailusta jäi käteen hyvä aika-ajo, kaksi erittäin hyvää lähtöä ja yksi hyvä kilpaerä, eli käytännössä kauden avauskilpailusta jäi erittäin positiivinen mieli.  

Seuraavaksi ohjelmassa on Vantaalla Motocross-liigan kilpailu 7.5, Hyvinkäällä MXJ Suomen Cup 13.5 ja Mäntyharjulla yhdistetty motocross-liigan ja MXJ suomen cupin kilpailuviikonloppu 20.-21.5.