12.9.2016

Jami Niemelällä flunssakisa Tartossa ja savikisa Dobelessa

Kauden kaksi viimeistä kilpailua kilpailtiin 3.9.2016 Tartossa Virossa ja 11.9.2016 Dobelessa Latviassa. 

Tarton kilpailusta ei jälkipolville paljoa jäänyt kerrottavaa. Ennen kilpailua tiimin kuski Jami Niemelä sairastui flunssaan, joten ainoaksi tavoitteeksi otettiin kaksi hyvää starttia ja muutaman pisteen noukkiminen. Lähdöt olivatkin todella onnistuneita ja ajo tavoitteen mukaista. Kaikeksi yllätykseksi päivän yhteispisteissä heltisi 10. sija. 

Dobelen rata oli Jamille ennestään täysin tuntematon, joten kilpailuun lähdettiin varovaisin miettein. Illan ja yön aikana järjestäjä kasteli radan huolellisesti, joten aamulla päästiin ajamaan märällä ja liukkaalla saviradalla. 

Normaalisti Latviassa MX125 ja MX2 –kuljettajat ajavat erikseen, mutta tällä kerralla ryhmät olikin yhdistetty. Puomilla oli siis noin 30 MX2 –kuljettajaa ja noin 20 MX125 kuljettajaa. 

Aika-ajo olikin varsin mielenkiintoinen. Radalle muodostui vain yksi nopea linja, ja kun samaan aikaan radalla oli noin 50 kuljettajaa, niin helppoa ei ollut. Liukkaan radan myötä myös kaatumisia tapahtui paljon, jokaisella nopealla kierroksella oli vähintään yksi heiluva keltainen lippu. Käytännössä siis aika-ajo ei onnistunut toivotulla tavalla.

Ensimmäisessä erässä lähtö oli ihan ok ja Jami pääsi ajamaan muutaman MX125 –kuskin kanssa kisaa. Vähän ennen erän puoliväliä tilanne kuitenkin muuttui pienen ajovirheen ja sitä seuranneen kaatumisen vuoksi. Kaatuminen itsessään oli täysin harmiton, mutta ikäväksi onneksi takaa tullut kilpakumppani ei saanut väistettyä ja ajoi Jamin jalkaa päin. Onneksi mitään ei mennyt rikki, mutta sen verran hyvä tälli tuli, että loppuerä meni lähinnä maaliin ajeluksi. 

Toisessa erässä lähtö epäonnistui, kun pyörä lähti keulimaan heti puomilta. Muuten oli jälleen hyvää vääntöä muutaman MX125 –kuskin kanssa, osa jäi taakse ja osa pääsi ohi. Toinen erä oli ehjä ja hyvä erä.

Kilpailun jälkeen saimme tietää, että Dobelen kilpailussa jaettiin tuplapisteet ja kauden huonoin erä poistetaan pisteistä. Harmillisesti tuolla ensimmäisen erän tapahtumalla yhdessä huonoimman erän pisteiden poiston kanssa oli kahden pykälän vaikutus loppusijoitukseen ja Latvian sarjasta lopputuloksena on 11. sija. Viron sarjasta loppusijoituksena on 8. sija.

Kausi on CrossiBlogin osalta nyt taputeltu. Kaudelle asetettiin kaksi tavoitetta, saada ehjä kausi ja kehittyä paremmaksi. Kauden molemmissa tavoitteissa onnistuttiinkin. 

Viron sarjataulukko
latvian sarjataulukko