22.8.2016

Jami Niemelä Latvian mestaruussarjan kilpailussa Cesisissä MX125 –luokan 9.

CrossiBlogi tiimin kuljettaja Jami Niemelä osallistui sunnuntaina 21.8.2016 latvian mestaruussarjan kolmanteen osakilpailuun. Kilpailu ajettiin Cesisin upealla radalla. Jami Niemelä oli ensimmäisen erän yhdestoista, toisen erän yhdeksäs ja päivän yhteispisteissä yhdeksäs.

Aamu lähti liikkeelle pienellä epäonnella, mutta sen jälkeen päivästä muodostui kauden hienoin kilpailu. Aamun aika-ajossa Niemelällä kävi kulttuurierosta johtuva virhe, Latviassa ei ole erillistä harjoitusta aika-ajon aluksi, vaan aika-ajo alkaa välittömästi eikä aika-ajon alkamiseksi näytetä vihreää lippua. Lopulta Niemelä ehti ajamaan kaksi nopeaa kierrosta ja saamaan ajan joka oikeutti 11. Sijaan.

Ensimmäisessä erässä puomilta hyvin liikkeelle ensimmäisissä kurveissa ahneesti pakkaan ja ensimmäisessä hyppyrissä mekaanikko laski että sijoitus oli kymmenes. Varsin onnistunut lähtö ja parempaa oli luvassa.  Koko erä tiiviissä paketissa kolmen Latvialaisen kanssa ja todella tiukkaa vääntöä koko erän ajan. Ohittelua puolin ja toisin ja lopulta maalissa upeasti sijalla 11.

Mekaanikko sanoi ensimmäisen erän jälkeen  “Kauden paras erä tähän mennessä”

Toisessa erässä puomilta liikkeellelähtö myöhästyi pahemman kerran, mutta ensimmäisten kahden kurvin aikana hienot peliliikkeet ja ensimmäisessä hyppyrissä yhdeksäs. Ensimmäisen kierroksen aikana vielä pari ohitusta ja sijoituksena 7. Tällä kertaa ryhmässä oli neljä Latvialaista joiden kanssa koko erä kovaa vääntöä ja taistelua. Lopulta maalissa sijoitus 9.

Mekaanikko totesi toisen erän jälkeen “Toinen erä oli ajollisesti ensimmäistäkin parempi”

Päivän yhteyspisteissä lohkesi sijoitukseksi 9. 

Seuraavaksi on ohjelmassa 3.9.2016 kilpailu Langessa. Kyseessä on Viron ja Latvian mestaruussarjojen yhteiskilpailu.

Epäviralliset tulokset Mylaps.com