14.8.2016

Niemelällä hyvät lähdöt Viron mestaruussarjan kilpailussa Tihemetsässä

P8139551

Viron Mestaruussarjan kolmas osakilpailu kilpailtiin lauantaina 13.8.  Tihemetsän upealla radalla. CrossiBlogin Jami Niemelä osallistui kilpailuun MX2-Jun –luokassa.  MX2-Jun luokka on tarkoitettu MX125 –luokan kuljettajilla ja luokka ajetaan MX2-luokan kanssa samassa lähdössä, joten kirittäjiä riittää. Tämänkertainen kilpailu saatiin ajaa mukavassa vesisateessa, joten kuraakin oli tarjolla riittävästi.

Niemelällä on koko kauden ollut kovasti haastetta lähtöjen onnistumisen kanssa. Pärnun kilpailun jälkeen lähtöjä onkin harjoiteltu todella paljon ja harjoittelun tulokset nähtiin tänään. Ensimmäisessä erässä puomilta todella hyvin liikkeelle ja ensimmäisen kurvin jälkeen noin viidestoista.  Ensimmäisillä kierroksilla sijoituksesta kamppaillessa Niemelällä loppui repärit, jonka jälkeen  oli pakko käydä ratavarikolta noutamassa toiset lasit. Lopulta maalissa sijoitus oli koko porukan 23. ja MX2-Jun –luokassa 6.

Toisessa erässä lähtö oli jälleen hyvä, mutta ei onnistunut ihan yhtä hyvin kuin ensimmäisessä erässä. Ensimmäisen kierroksen jälkeen sijoitus olikin MX2-Jun –luokassa 4. Koko erän sai ajaa kovaa kilpailua virolaisen ja latvialaisen kilpakumppanin kanssa, lopulta kilpakumppanit osoittautuivat kovemmiksi ja sijoitus maalissa oli MX2-jun luokan 6 ja koko porukan 23.

Päivän erätulokset eivät ihan sitä ollut mitä tavoiteltiin, mutta positiivista oli se että ero kärkeen kutistuu pikkuhiljaa. Tämä tarkoittaa että suunta on oikea. 

MX2-jun –luokan kärjen muodostivat 1) Andreas Hiiemägi 2) Robert Saun 3) Rasmus Kumaja 6) Jami Niemelä

Viikon kuluttua vuorossa on Latvian mestaruussarjan osakilpailu Cesisissä.

Linkki tuloksii Mylaps.com:ssa