26.6.2016

CrossiBlogi- tiimi juhannuksen vietossa Tihemetsän TOP200 -kilpailussa

jami_tihe_2016_top200

Juhannuksen kunniaksi CrossiBlogi- tiimi suuntasi Viroon, jossa kisattiin TOP200 –sarjan viides kilpailu Tihemetsän radalla. Kilpailu oli CrossiBlogin ensimmäinen TOP200 –kilpailu ja Jami Niemelän ensimmäinen kilpailu KTM SX-F250 pyörällä. Jami osallistui MX Open B -luokkaan.
 
Aamun aika-ajossa Jami Niemelä kaatui nopean kierroksen lopussa, kuljettajan sanoin “radan ainoaan kuralammikkoon”, jonka seurauksena tarvittiin varikkokäynti ja hallintalaitteiden puhdistus. Tämän jälkeen Jami lähti takaisin radalle, mutta ei enää ehtinyt ajamaan nopeata kierrosta. Aika-ajon sijoituksena oli 25.
 
Ensimmäisen erän lähdössä Niemelä irtosi puomilta hyvin, mutta ensimmäisessä kurvissa suoritettu kolarin väistö pudotti sijoituksen 25. tienoille. Tuolta alkoi hyvä nousu, jonka myötä sijoitus oli jo parhaimmillaan kolmastoista, kunnes muutama kierros ennen maalia Niemelä teki ohitusyrityksen yhteydessä ajovirheen ja kaatui. Pyörä sai kaatumisessa sen verran kipeää, että tarvittiin mekaanikon apua. Erä jäi siis kesken. Ensimmäinen erä kuitenkin todisti, että sijoittuminen kymmenen parhaan joukkoon on täysin mahdollista.
 
Toisessa erässä puomilta jälleen liikkeelle hyvin ja nyt sisäkurvin kautta pahimman rysän ohi. Sijoitus ensimmäisen kurvin jälkeen siellä 15-20 välillä. Ekan kierroksen aikana hyviä ohituksia ja ensimmäisen kierroksen täytyttyä sijoituksena 10. Pari kierrosta myöhemmin Niemelä oli jo kympin sakissa ja siellä saikin sitten ajaa koko erän. Maalissa sijoitus 8.
 
Kilpailussa oli vahva suomalaisedustus kun MX Open B –luokan molempien erien voittoon ajoi Tim Blomqvist ja toiseksi Juha Leppänen. Suomalaisten sijoitukset MX Open B –luokassa, 1. Tim Blomqvist, 2. Juha Leppänen, 4. Rasmus Kumaja, 18. Jami Niemelä, 24. Miska Kumaja. Sampo Rainio voitti MX Open C -luokan ja Maarit Mäkinen Naisten luokan.

Kilpailun tulokset mylaps.com:sta