25.4.2016

Jami Niemelä Aizputessa MX125 –luokassa 11.

dav

Jami Niemelä maalissa ensimmäisen erän jälkeen

Latvian mestaruussarjan ensimmäinen kilpailu ajettiin  24.4.2016  Latviassa  Aizputessa.  CrossiBlogi –tiimin kuljettaja Jami Niemelä ajoi kilpailussa eräsijat  11.  ja 9. ollen lopulta yhteispisteissä 11.

Jo ennakkoon kilpailusta oli odotettavissa hyvin haastava, koska rata on savipohjainen ja sateet olivat huolehtineet radan kostutuksesta lähes koko viikon ajan. Vettä satoi tauotta myös koko kisapäivän ajan.

Märkä savirata on sellainen, jota ei ennakkoon ole juurikaan päästy harjoittelemaan, joten kisaan lähdettiin opettelemaan ja ajamaan varmaa ajoa. Koko päivän sekä ajo, että luotto pyörään superliukkaalla radalla parani. Aika-ajo ja kaksi erää hienosti kaatumatta maaliin. Oppia tuli roppakaupalla, eli kaiken kaikkiaan hyvä ja opettavainen reissu.

Seuraavaksi vietetään muutama päivä treenaillessa Latviassa ja viikonloppuna on suunnitelmissa mennä Kegumsiin katsomaan Motocrossin MM-kisoja.

Kaudella 2016 Jami Niemelä ajaa pääsarjoina Latvian ja Viron mestaruussarjoja. Molemmissa sarjoissa ajetaan viisi kilpailua, joista kaksi on yhdistetty.  Seuraava Latvian mestaruussarjan kilpailu on Apen radalla 22.5.2016.