29.9.2015

Jami Niemelä #69 Laitilassa MXJ –luokan kilpailussa 8.

laitila_tiedote_640

Laitilassa ajettiin 26.-27.09.2015 Krouvinummen hienolla motocross-radalla kauden viimeinen motocrossin ulkoratojen kilpailuviikonloppu. Lauantaina ohjelmassa oli MXJ-luokan kansallinen kilpailu. 

Tässä kilpailussa kokeiltiin hieman normaalista poikkeavaa formaattia, jossa ajettiin kolme erää siten, että erien pituudet lyhenevät koko ajan. Ensimmäinen erä oli 15 min + 2 kierrosta, toinen erä 10 min + 2 kierrosta ja kolmas erä 10 min + 1 kierros.

Kilpailua edeltäneen viikon sateet olivat tehneet radalle todella hyvää, eikä kilpailupäivänäkään tullut pieni sadekuuro haitannut menoa.

Aamun aika-ajossa haasteita riitti ja ruuhkasta johtuen Jami ei onnistunut saamaan yhtään puhdasta kierrosta, mutta lopulta aika-ajossa Jami Niemelä oli kahdeksas. 
Koko kilpailu oli hyvää ajoa ja kovaa kamppailua. Lopulliset eräsijoitukset oli yhdeksäs, kahdeksas ja seitsemäs.

Kilpailu oli Jami Niemelälle tämän kauden ensimmäinen kotimainen kilpailu keväällä jalkapalloa pelatessa sattuneen polvivamman jälkeen. Kilpailuun lähdettiin ensisijaisesti hakemaan kokemusta ja muistelemaan kilpailurutiinia, lisäksi toivottiin että päästään ajamaan kovaa kilpaa. Kokemusta  saatiin ja jokaisessa erässä sai ajaa kilpaa ihan koko erän ajan. Aina oli joko edessä kaveri josta piti yrittää  ohi tai takana kaveri jota piti ajaa karkuun, ja parhaimmillaan molemmat.  

Rata oli laitettu todella hyvään kuntoon ennen kilpailua, myös erien välissä rataa huollettiin sopivasti, eikä se kulunut koko päivän aikana liian huonoon kuntoon. Tämän tyyliselle radalle on normaalia, että päivän aikana tulee jonkun verran terävää reikää, mutta kun iskarit toimivat, niin homma toimii. Radan profiili oli myös kuskin mieleen. Kilpailun jälkeen varikkoteltassa olikin kaikkensa antanut,  mutta erittäin tyytyväinen kuljettaja.

Team CrossiBlogi tiedotus