19.8.2015

Jami Niemelä Viron Mestaruussarjan kilpailussa viides

IMG_0407

Virossa Lange Motokeskuksessa ajettiin 15.8.2015 Viron mestaruussarjan kolmas osakilpailu. Jami Niemelä osallistui MX2 Junior luokkaan, joka on tarkoitettu 125 kuutioisille kaksitahtisille pyörille. MX2 Junior luokan kilpailu ajetaan MX2 luokan kanssa samassa lähdössä.

Kilpailu oli Jamin ensimmäinen ulkosarjan kunnon kilpailu keväällä tapahtuneen polvivamman jälkeen. Kilpailuun lähdettiin ihan puhtaasti kokeilemaan kestääkö polvi täysimääräisen kilpailun. 

Ensimmäisen erän lähtö epäonnistui todella pahasti, mutta ensimmäisten kurvien aikana Jamin onnistui ohittaa noin kahdeksan kilpakumppania. Harmillisesti ekan kierroksen alkupuolella edellä ajavan renkaasta lensi oikein kunnon kura-annos suoraan laseihin ja osa kurasta pääsi myös repärien alle. Tämän seurauksena Jami joutui jättämään yhden kolmoishyppyrin hyppäämättä, jonka seurauksena Jami jäi porukan viimeiseksi. Erän aikana Jami jälleen nousi pikkuhiljaa ja oli lopulta maalissa koko porukan 20. ja MX2 Junior luokan 5.

Toisen erän lähtö oli kuin kopio ensimmäisestä erästä. Ensin huonosti puomilta irti ja ekojen kurvien aikana muutamasta kilpakumppanista ohi. Onneksi tällä kertaa ei tullut ongelmia kuran kanssa. Erä sujui erittäin hienosti ja nousujohteisesti kolmanneksi viimeiselle kierrokselle saakka, jolloin iso kolmoishyppyri jäi vajaaksi. Keväällä loukattu polvi ei tästä tykännyt vaan sai niin kovan tällin, että loppuerä menikin körötellessä. Onneksi tuossa kohdassa Jamilla oli jo 30 sekunnin ero takana ajaneeseen kuljettajaan, niin Jamin onnistui pitää sijoituksensa loppuun saakka. Erässä Jamin sijoitus oli koko porukan 17. ja MX2 junior luokassa 5.

Päivän yhteispisteissä Jami oli yhdistelmäluokan 9. ja MX2 Junior luokan 5. 

IMG_9795
Jamilla on suunnitelmissa ajaa tulevana viikonloppuna Hyvinkäällä kauden ensimmäinen kotimaan kilpailu MXJ -luokassa Hyvinkään SM kilpailun yhteydessä. Nyt katsotaan rauhassa tämä viikko miten polvi paranee ja vasta loppuviikosta tehdään kilpailuun osallistumisen suhteen ratkaisuja.

Team CrossiBlogi tiedotus