23.6.2014

Jere Haavistolla Saksan EM-motocrossista tuliaisina erävoitto ja raju kaatuminen

jere_maali_liekitMotocrossin EMX150 Euroopan mestaruussarjan kolmas osakilpailu ajettiin viikonloppuna Saksan MM-motocross osakilpailun yhteydessä Teutschenthalin haastavalla radalla. Manninen Bros Honda tiimin kuljettajilla oli hankaluuksia löytää tuntumaa rataan ja pistejohdossa kisaan saapunut Jere Haavisto oli aika-ajossa vasta neljäs ja Matias Murto yhdestoista. Tiimin kolmannen kuljettajan Tatu Junnolan viikonloppu sai varsin huonon alun, kun aika-ajon viidennellä kierroksella hän loukkasi kaatumisessa jalkaansa. Onneksi lääkärintarkastuksessa ei löytynyt isompia vaurioita ja Junnola pääsi mukaan varsinaisiin kisaeriin.

Viikonlopun ensimmäisen kisaerän Haavisto johti lähdöstä maaliin. Parhaimmillaan johto oli jo yli 12 sekuntia, mutta toiseksi viimeisellä kierroksella Haavisto sammutti pyöränsä ja toisena ajanut Albie Wilkie pääsi aivan tuntumaan. Junnola aloitti nousun kymmenen kärjen ulkopuolelta ja erän lopussa hän oli noussut seitsemänneksi. Värttinäluun murtuman vuoksi kolme viikkoa ajotaukoa pitäneellä Matias Murrolla oli niin ikään vaikeuksia radan kanssa. Murto starttasi kuudentena, mutta yhden kaatumisen jälkeen nuorukainen oli maalissa sijoitus vasta yhdestoista.

Toisessa erässä Tatu Junnola nappasi erinomaisen startin ja johti erää hetken aikaa. Sarjassa toisena oleva Wilkie nousi kuitenkin nopeasti Junnolan ohi kärkeen ja seuraavaksi Haavisto alkoi hakea ohitusta Junnolasta. Ensimmäisen kierroksen jälkeen Haavisto oli toisena, Junnola kolmantena ja Murto kuudentena. Haavisto ajoi pikku hiljaa erää johtaneen Wilkien kiinni ja nousi kärkeen kuudennella kierroksella. Valitettavasti jo seuraavalla kierroksella Haavisto kaatui rajusti hyppyrissä, mutta pystyi jatkamaan kolmantena. Loukkaantunut lapa sai kuitenkin kaatumisessa kipeää ja ajaminen oli vaikeaa. Haavisto puristi kuitenkin urheasti maaliin sijalla 12.

- Eilisen voiton jälkeen olo itsevarma ja tiesin, että vauhdin kanssa ei ole ongelmaa. Lapaluun murtuma sattuu lähinnä hypyissä ja tällä on olevat spoorit repivät olkapäätä aika rajusti. Startti onnistui hyvin ja ajoin Wilkien melko helposti kiinni ja nousin kärkeen. Sitten hyppyrissä pelit lähtivät sen verran poikittain, että kaaduin ja loukkasin hieman itsenäni ja ajosaappani repesi auki. Lisäksi neljänneksi viimeisellä kierroksella eturengas tarttui uran reunaan ja löi sarvet nopeasti äärilaidasta toiseen satuttaen olkapäätä lisää. Meinasin jo keskeyttää, mutta ajoin hammasta purren kuitenkin maaliin, mutta nyt olkapää on todella kipeä, kertoi pettynyt Haavisto.

Murto sai  toisessa erässä ajotuntumasta kiinni ja nousi lopulta maalin tultaessa neljänneksi ja Junnola oli hienosti viides. Kokonaistuloksissa Haavisto oli neljäs, Junnola kuudes ja Murto kahdeksas.

EM-sarjassa Haavisto on toisena kymmenen pistettä sarjaa johtavaa Albie Wilkietä perässä.

- Onneksi Jere pystyi kaatumisesta huolimatta ajamaan toisen erän maaliin ja kerättyä tärkeitä pisteitä mestaruustaistoa ajatellen. Kaikki on nyt vielä omissa käsissä ja voittamalla kaikki loput neljä erää Haavisto vie mestaruuden riippumatta siitä Wilkie tekee, kommentoi tiimipäällikkö Kusti Manninen.

Sarjassa on kaksi osakilpailua jäljellä. Seuraava osakilpailu ajetaan Tsekin MM-motocrossin yhteydessä 26 ja 27. heinäkuut

Kusti Manninen
Tiimipäällikkö Manninen Bros Honda