8.6.2014

Koskinen, Vesanto ja Tapanila vahvimmat junioreiden MX-liigassa

 
KimiKoskinen_MX65_kuvaMarkoVihria
MX-liigan juniorit, eli alle 15-vuotiaat kuljettajat kilpailivat Iisalmessa helteisen auringon alla, johon saviradan pöly sekä kastelun aiheuttama liukkaus toivat omat mausteensa.
 
Pienimpien kuljettajien MX65-luokassa voittajasta ei ollut epäselvyyttä, kun tänä vuonna luokan EM-karsintaosakilpailujakin kiertänyt Vantaan Moottorikerhon Kimi Koskinen otti kummankin erän ykköstilat.
 
- Ensimmäinen erä meni hienosti, mutta toinen lähtöni vähän epäonnistui, kun olin kolmas. Nousin heti toiseksi ja pian puristin kärkeen. Sen jälkeen kisa oli aika selvä ja ajoin omaa ajoani, 11-vuotias Koskinen kertoi.
 
MX65-luokan yhteistulosten toinen oli kahden kakkossijan Sampo Rainio Hyvinkään Moottorikerhosta. Kolmanneksi ajoi Turun Moottorikerhon Verneri Aaltonen ennen Janakkalan Moottorikerho/UA:n Jere Harjua ja Tampereen Motocrossin Jasper Haavistoa.
 
MXC/C-luokassa erävoitot matkasivat Kangasalan Moottorikerhon Aleksi Vesannolle. Myös erien kakkos- ja kolmostilat menivät kummassakin erässä samoille junioreille, joten Turun Seudun Moottoriurheilijoiden Lauri Kronström ajoi yhteistulosten toiseksi ja Nummelan Moottorikerhon Niko Ahokas kolmanneksi.
 
- Tuntuu hyvältä voittaa. Sain molemmissa erissä hyvän lähdön ja pääsin karkuun. Kauteni on ollut tänä vuonna muutenkin hyvä, Vesanto jutteli.
 
MXC/C:n neljäs oli Pieksämäen Moottoripyöräkerhon Onni Jormanainen ja viides Karkkilan Moottorikerhon Leevi Hakala-Rahko.
 
Päivän ylimmässä junioriluokassa, eli MXC/B:ssä ykköspokaalin pokkasi Turun Moottorikerhon Jesse Tapanila, joka oli avauserän toinen ja voitti kakkoserän. Tapanilalle kyseessä oli vasta toinen kilpailu MXC/B:ssä. Kouvolan MC:n Mauno Nieminen hallitsi ensimmäistä erää, mutta toisen heikko startti ja siitä jatkeena ollut seitsemäs sija pudottivat hänet yhteistuloksissa toiseksi. Kolmas oli Polar Cross Moottorikerhon Niklas Lammi.
 
- Ei ollut helppo voittaa toista erää. Oli aika rankkaa, kun on niin kuuma. Rata oli kuitenkin hyvässä kunnossa eikä kulunut huonoksi. Oma ajoni kulki ja fiilikseni oli hyvä loppuun asti, Tapanila kuvaili.
 
MXC/B:n neljänneksi ajoi Karkkilan Moottorikerhon Jonne Närhi ennen Jämsän Seudun Moottorikerhon Pyry Juupaluomaa. 
 
 
MX-liiga toteutetaan yhteistyössä seuraavien tuotemerkkien kanssa: Arai, Duell, Kawasaki, KTM, Mitas, Motonet, OFFROADPro, Storm Motor sekä Yamaha.
 
---
 
Tulokset:
 
MX65-luokka, yhteistulos:
1. Kimi Koskinen, VMK, KTM, 50 pistettä
2. Sampo Rainio, HyMK, KTM, 44p.
3. Verneri Aaltonen, TMK, KTM
 
MXC/C-luokka, yhteistulos:
1. Aleksi Vesanto, KaMoKe, KTM, 50p.
2. Lauri Kronström, TSMU, Husqvarna, 44p.
3. Niko Ahokas, NMK, KTM, 40p.
 
MXC/B-luokka, yhteistulos:
1. Jesse Tapanila, TMK, KTM, 47p.
2. Mauno Nieminen, KMC, Yamaha, 39p.
3. Niklas Lammi, PCMK, KTM, 36p.
 
 
Kaikki tulokset:
www.mylaps.com/en/events/1027859