5.6.2014

Team CrossiBlogi: MXC/A-kausi käyntiin Porin helteessä

MXC/A-kausi käyntiin Porin helteessä

teltta

Porissa Yyterin legendaarisella hiekkaradalla ajettiin 24.5.2014 MXC/A-luokan Suomen Cupin avauskilpailu ja 25.5.2014 MXC/B -luokan kansallinen kilpailu.
 
Yyterin rata on mahdollisesti Suomen raskain ja rankin rata. Lisäksi kun kilpailupäivänä aurinko paistoi lähes pilvettömältä taivaalta, teki se kisapäivästä vielä rankemman.
CrossiBlogi tiimin kuljettajista viikonlopulle osallistuivat Jami Niemelä MXC/A -luokassa sekä Miro Niemi MXC/A- ja MXC/B -luokissa. Kummallekin kuljettajalle kyseessä oli ensimmäinen Suomen Cup MXC/A -kilpailu.
 
Jami Niemelä #121 
Jami Niemelä Pori 2014Jamilla aika-ajo lähti liikkeelle erittäin hyvin Jamin kellottaessa porukan yhdeksänneksi nopeimman kierrosajan. Ensimmäisen erän lähtö onnistui todella hyvin ja Jami oli ensimmäisten kurvien jälkeen viidentenä. Lopulta rankan erä jälkeen Jami tuli maaliin kahdeksantena.

Toisen erän lähdössä Jami hieman myöhästyi ja ensimmäisten kurvien jälkeen sijoitus oli 15. Yhden rajun kaatumisen ja hyvän ajon myötä lopulta maalissa Jami oli sijalla 12 ja lopulta päivän totalissa 10.
 
Miro Niemi #33

tiedote_Miro_PoriSekä MXC/A että MXC/B -luokissa kilpailemisen mahdollisti säännöissä oleva pykälä, joka sallii kauden aikana MXC/B -luokassa 10 parhaan joukossa oleville kuljettajille osallistumisen myös MXC/A-luokan kilpailuihin.
 
MXC/A-luokan kilpailu lähti Miron osalta hiukan haastavissa merkeissä liikkeelle. Viikko aikaisemmin Porissa tapahtunut raju kaatuminen ja sitä seurannut pieni loukkaantuminen vielä kutkuttivat mielessä. Kilpailun tavoitteena olikin ajaa ehjä hyvä kilpailu ja saada MXC/A-kausi käyntiin. Aika-ajossa Miron ei onnistunut saada ehjää kierrosta, joten sijoitus oli 24.
24. puomipaikka myös tarkoitti sitä että lähtöpaikka olisi ihan ulkoreunassa joten lähtö pitäisikin ottaa huolellisesti. Ensimmäisessä erässä Miro oli 20. ja toisessa erässä 18. ja päivän totaalissa 22.
 
Sunnuntaina MXC/B -luokan kansallisen kilpailun aika-ajoissa Miro oli neljäs. Ensimmäisen erän lähdössä Miro oli ensimmäisten kurvien jälkeen viidentenä, hienolla nousujohteisella ajolla sijoitus parani pikkuhiljaa ja kuudennelle kierrokselle lähdettäessä Miro johti erää. Mirolle kirjattiin erän voitto.
 
Toisen erän lähdössä Miro oli ensimmäisten kurvien jälkeen kolmantena ja kolmannelle kierrokselle lähdettäessä Miro nousi ensimmäiseksi. Erä jouduttiin keskeyttämään kanssakilpailijan kaatumisen johdosta neljännellä kierroksella. Koska erästä oli ajettu yli puolet jäivät erän tulokset voimaan joten Miro voitti myös totaalin ja samalla sai MXC/A-luokan nousupisteet kasaan. Koska Miro on toisen vuoden MXC/B -kuljettaja on Mirolla pakkonousu MXC/A-luokkaan eikä Miro siis tällä kaudella enää aja MXC/B -luokan kilpailuja.
 
Yhteenveto viikonlopusta
 
Poriin lähdettäessä tiimin kuljettajilla ei ollut oikeata käytännön kokemusta siitä minkälaiseksi radat MXC/A-luokan kilpailuissa kuluu, nyt on. Radat ovat paljon, paljon rankemmassa kunnossa kuin mihin MXC/B-luokassa on totuttu ja 5 min pidempi erä tuo oman lisähaasteen kilpailuun.
 
Ensimmäisen MXC/A-kilpailun jälkeen molemmat kuljettajat ovat saaneet lisää puhtia ja motivaatiota harjoitteluun. Tässä on hyvin aikaa harjoitella ja kehittää ajoa ennen seuraavaa MXC/A -luokan kilpailua.
 
Seuraavat kilpailut ja tapahtumat
 
7.6.2014 MX-liiga Iisalmessa. Kilpailuun osallistuu Lenni Niemi MX65 -luokassa
8.6.2014 Viron mestaruussarjan kilpailu Karksi-Nuiassa. Kilpailuun osallistuu Jami Niemelä MX85 -luokassa
14.-15.6.2014 Vantaan Moottorikerhon Suurleiri
27.-29.6.2014 Pohjoisenkierros Torniossa. Kilpailuun osallistuvat kaikki tiimin kuljettajat.
 

 
CrossiBlogi Tukija 2014