4.6.2014

Motocrossin EMX150-sarjaan kärkimies Jere Haavisto loukkaantui rajussa kaatumisessa

10314718_699102150149408_3697608908368833074_nMotocrossin EMX150 Europan mestaruussarjassa kilpailevalla Manninen Bros Honda tiimillä on ollut varsin synkkä viikko. EM-sarjassa kolmantena oleva Matias Murto mursi kätensä sunnuntaina ja tänään tuli ikäviä uutisia Tampereen suunnalta, kun sarjaa johtava ja haastattelupätkästään suuremmalle yleisölle tutuksi tullut Jere Haavisto kaatui Nokian motocross-radalla. Haavisto oli harjoittelemassa 250-kuutioisella pyörällä reilun puolentoista viikon päästä ajettavaan Kuopion SM-osakilpailuun, jossa hänen oli tarkoitus tehdä SM-debyyttinsä MX2 luokassa. Haavisto on nyt hoidettava Tampereen keskussairaalassa ja ensimmäisten tietojen mukaan kaatumisen rajuuteen nähden selvittiin suhteellisen pienin vaurioin. Haavisto sai tällin pernaansa ja viettää tulevan yön tarkkailussa. Lisäksi Haavistolla löydettiin muutama pieni murtuma, jotka eivät kuitenkaan näillä näkymin vaadi pitkää sairaslomaa.
 
- Onhan tämä nyt uskomattoman huonoa onnea, viikko sitten ajetun Englannin EM-kilpailun jälkeen kaikki näytti vielä todella hyvältä kun Haavisto johti sarjaa ja Murto oli kolmantena. Näillä näkymin ainakin Murto joutuu jättämään Saksan osakilpailun väliin, mutta sairasloman pituudesta ei vielä ole tietoa. Täytyy toivoa, että Haavistolta ei löydy mitään vakavampaa huomisissa tutkimuksissa ja toipuminen sujuu hyvin , kommentoi tiimipäälikkö Kusti Manninen.
 
EM-sarjan seuraava osakilpailu ajetaan Saksan MM-motocrossin yhteydessä 22. kesäkuuta. Kaudella 2014 motocrossin MM-sarjan yhteydessä ajettavia EMX150 luokan kilpailuja järjestetään viisi kappaletta ja jokaisessa osakilpailussa ajetaan kaksi erää. Luokassa ajetaan Honda CRF150R pyörillä, jotka Honda Motor Europe toimittaa jokaiseen osakilpailuun. Sarjan voittajalle Honda Europe tarjoaa tiimipaikan EMX250 Euroopanmestaruussarjaan kaudelle 2015.