20.5.2014

Jami Niemelä yhdeksäs Eestin mestaruussarjan avauksessa

turi_201405_puomiEestin mestaruussarjan ensimmäinen osakilpailu ajettiin Turin hienolla radalla. Kisaa edeltäneenä päivänä ja iltana satoi vettä, ja koska Turin radan materiali on mullan, hiekan ja saven yhdistelmä, on rata märkänä erittäin liukas ja niljakas. Jo ennen kilpailua tiedettiin, että Jami ei tulisi tälläisellä radalla olemaan parhaimmillaan, mutta oppia olisi tarjolla paljon.

Onneksi aamulla ei enää satanut, joten harjoitukset ja aika-ajo saatiin ajaa kuivalla säällä. Rata oli kuitenkin edelleen todella märkä ja liukas. Eestin kilpailuissa kuljettajalla on kuusi minuuttia aikaa tutustua rataan ja sen jälkeen alkaa aika-ajo. Uuden radan ja hankalien olosuhteiden johdosta aikaa tutustumiseen olisi kaivattu hieman enemmän. Aika-ajossa Jami oli 12.

Ensimmäiseen erään lähdettäessä rata oli vielä muuttunut hyvin paljon aamun aika-ajosta, koska radalla kävi omissa harjoituksissa ja aika-ajoissaan neljä ryhmää isoja pyöriä sekä sivuvaunut. Ensimmäisen erän varovaisesta lähdöstä huolimatta Jami oli ensimmäisen kurvin jälkeen noin kahdeksas, mutta toiseen kurviin muodostuneen kasan väistämisessä Jami menetti muutaman sijoituksen ollen ensimmäisen kierroksen jälkeen kahdestoista. Parin kierroksen jälkeen ajo alkoi sujua ja kierrosajat alkoivat parantua. Jamin paras kierrosaika ensimmäisessä erässä oli 9 s parempi kuin aika-ajossa, ja jokainen kierros vähintään 2 s aika-ajon parasta kierrosaikaa parempi. 

Ehjällä ajolla Jami oli lopulta maalissa 9.

Ensimmäisen erän lopussa alkoi jälleen sataa, ja sade jatkui taukoamattomana muiden luokkien ensimmäisten erien ajan. Kun aikataulun mukaan olisi pitänyt alkaa Jamin toinen erä, tuli lähdönjärjestelystä ilmoitus, että erä on peruttu. Hetkeä myöhemmin ilmoitettiin että kaikkien luokkien osalta päivän toiset erät oli peruttu. Käytännössä tämä tarkoitti sitä,  että ensimmäisen erän tuloksesta tuli kilpailun lopputulos, joten Jami oli päivän totalissa ja Eestin mestarussarjassa ensimmäisen kilpailun jälkeen sijalla 9.

Kilpailun jälkeen pakkasimme auton ja siirryimme Rakveren lähistöille ja sunnuntai menikin siellä harjoitellessa. 

Seuraava kilpailu tiimin kuljettajilla on 25.-26.5.2014 Porissa, missä ohjelmassa on lauantaina MXC/A suomen CUP:n ensimmäinen kilpailu ja sunnuntaina MXC/B kansallinen kilpailu. Lauantaina Miro Niemi ja Jami Niemelä osallistuvat MXC/A -kilpailuun ja sunnuntaina Miro Niemi osallistuu MXC/B-kilpailuun.

Seuraava Eestin mestaruussarjan osakilpailu ajetaan 7.6.2014 Karksin radalla.

CrossiBlogi Tukija 2014