3.5.2014

MX-liiga käyntiin vaihtelevassa säässä

MX liiga hyvinkaa MXC/B palkintopalliHyvinkään 

MX liiga hyvinkaa MXC/B palkintopalliHyvinkään vauhtipuistossa polkaistiin käyntiin kauden 2014 MX Liiga hyvin vaihtelevassa säässä. Kylmän sään lisäksi välillä taivaalta satoi vettä, välillä räntää ja rakeita, kaikesta huolimatta kilpailu saatiin vietyä läpi hienosti. Lauantain ohjelmassa oli perheen pienimmät, eli  MX65, MXC/C ja MXC/B -luokkien kilpailut. 

Kilpailuun oli saapunut lähes ennätysmäärä osallistujia, eli 155 kuljettajaa.

MX65-luokassa nähtiin kahden kuljettajan, Kimi Koskisen ja Sampo Rainion dominointia. Kimi Koskisen viedessä molempien erien voitot selkeällä marginaalilla ennen Sampo Raniota. Kärkikaksikon jälkeen kolmantena maaliin tullut oli jäänyt jo noin minuuton päähän kakkospaikan Rainiosta. 

Ensimmäisen erän kärkiviisikon muodostivat Kimi Koskinen, Sampo Rainio, Jere Harju, Miska Kaipanen ja Niko Hirvonen. Toisen erän kärkiviisikon muodostivat Kimi Koskinen, Sampo Rainio, Jere Harju, Niko Hirvonen ja Lenni Niemi.

MXC/C -luokassa osallistujia oli 56, joten porukka jaettiin kahteen ryhmään. Molemmissa ryhmissä nähtiin hienoa kilpailua sijoituksista. 

A-ryhmässä ensimmäisen erän kärkikolmikon muodostivat Jesse Tapanila, Oskar Leppänen ja Benjamin Korhola. Toisen erän kärkikolmikon muodostivat, Jesse Tapanila, Benjamin Korhola ja Oskar Leppänen

B-Ryhmässä molempien erien kärkikolmikon muodostivat Nestori Tolvanen, Aaro Kankaanpää ja Viktor Juselius. 

MXC/B -luokassa osallistujia oli 59, joten aika-ajon jälkeen porukka jaettiin A- ja B-finaaleihin. A-finaalissa kärkikolmikossa nähtiin molemmissa erissä samat kuljettajat, vain kuljettajien sijoitukset vaihtuivat. 

Ensimmäisessä erässä Axel Helström vei lähdön nimiinsä ja lähti muuta porukkaa karkuun. Erän edetessä Miro Niemi nousi lähdön viidenneltä sijalta toiseksi ja erän lopulla Miron onnistui saada Axel Helströmin etumatkaa kurottua umpeen. Ihan ei Miro Axelia kiinni saanut, joten maalissa kuljettajien järjestys oli Axel heström, Miro Niemi ja Mauno Nieminen.

Toisessa erässä Miro Niemi otti lähdön nimiinsä ja johtikin kilpailua pienen hetken kunnes Mauno Nieminen ohitti Miron ja hetki myöhemmin myös Axel Helström meni Mirosta ohi. Tämän jälkeen nähtiin kova kamppailu kilpailun ykköspaikasta. Kilpailun johtopaikka vaihtui erän edetessä muutamaan kertaan. Lopulta Mauno Nieminen otti hienon voiton, Axel Helströmin tullessa maaliin toisena ja Miro Niemen ollessa kolmas.

Seuraava MX-Liigan kilpailu ajetaan kahden viikon kuluttua Vantaalla Lavangon radalla.