14.4.2014

Suomalaisjuniorit Murto ja Junnola hyville sijoille Latvian kansainvälisessä motocross-kisassa

kegums_podium

Team Manninen Bros. Honda avasi kilpailukautensa Latviassa Kegumsin kansainvälisessä motocrosskisassa. Tiimikuljettajista mukana olivat Matias Murto, Tatu Junnola ja Joni Mäkelä. Murto oli aika-ajojen neljäs, Junnola kahdestoista ja Mäkelä kahdeskymmeneskahdeksas ja näin ollen kaikki tiimikuljettajat selvittivät tiensä finaalieriin. Kegumsin kisassa kuljettajien paremmuus ratkaistiin kolmen ajetun erän yhteistuloksella. Päivän pisin erä eli 18 minuuntin ja kahden kierroksen pituinen avauserä alkoi tiimiltä erittäin vahvasti, kun toiselle kierrokselle lähdettäessä Junnola oli toisena ja Murto kolmantena. Joni Mäkelä sen sijaan sai huonon startin ja oli ensimmäisen kierroksen jälkeen vasta sijalla 35. Toisella kierroksella Murto ohitti Junnolan ja lähti tavoittamaan kärjessä ajavaa Viron Tamur Talvikua. Junnola jatkoi kolmantena, mutta kilpailun seitsemännellä kierroksella Vitali Makhnou ohitti Junnolan pudottaen hänet neljänneksi ja maalissa järjestys Talviku, Murto, Makhnou ja Junnola. Mäkelä teki tasaista nousua koko erän ajan ja oli maalissa 26. 

 
- Sain melko hyvän startin ja ajoin kierroksen verran Tatun (Junnola) perässä. Toisella kierroksella pääsin sitten ohi ja yritin ajaa Talvikua kiinni. Melko pian huomasin, että vauhti ei ihan riitä ja totesin olevan parempi ajaa maaliin varmistellen toisena. Radalla oli paljon pattia ja spooria, joka kyllä sopii minulle, kertoi Murto ensimmäisen erän päätyttyä.
 
Toinen erä oli vain 8 minuutin ja yhden kierroksen mittainen ja hyvän startin merkitys korostui entisestään. Murto oli heti lähdöstä kolmantena ja pitikin sijoituksensa ruutulipulle saakka. Junnola starttasi joukon puolivälistä ja saapui maaliin sijalla 10. Tiimin nuorimman kuljettajan, vasta 11 vuotiaan Joni Mäkelän startti meni jälleen penkin alle, mutta nousujohteisen erän jälkeen sijoitus oli lopulta 28.
 
Kolmannessa, niin ikään 8 minuutin ja yhden kierroksen pituisessa erässä Murto jatkoi tasaista sarjaansa ja oli maalissa toinen, Junnola kuudes ja Mäkelä puristi päivän parhaaseen sijoitukseen ja oli maalissa sijalla 20.
 
- Ensimmäisessä erässä sain todella hyvän startin ja sitä kautta pääsin heti kärkimiesten vauhtiin mukaan. Toisessa erässä sitten mokasin startin ja takaa noustessa lasit menivät tukkoon ja oli vaikea nähdä mitään. Viimeisessä erässä startti sitten onnistui taas paremmin ja oli helpompi löytää oma ajorytmi. Kisa toimi kyllä todella hyvänä valmistautumisena Valkesnwaardin EM:ää varten, totesi Junnola.
 
Matias Murto oli varsin tyytyväinen päiväänsä ja yhteistulosten toinen sija kelpaa kotiin vietäväksi.
 
- Treenattiin viime viikolla tiimin kanssa startteja ja ainakin täällä se tuntui auttavan ja olinkin joka erässä heti alussa viiden parhaan joukossa. Viimeisessä erässä oli voittoonkin mahdollisuus, mutta juuri kun olin saamassa Andreas Hiiemagia kiinni sammutin pyörän ja jäin hiukan liikaa, kertasi Murto päivän päätteeksi.
 
Yhteistuloksissa Junnola oli kuudes ja Mäkelä 26.
 
Tiimikuljettajista Mäkelä jää vielä viikoksi harjoittelemaan Latviaan ja osallistuu ensi viikonloppuna Virossa ajettavaan Mulgicrossiin. Tiimin neljäs kuljettaja Jere Haavisto avaa kilpailukautensa ensi viikonloppuna Laitilassa, jossa nuorukainen nähdään MXJ luokassa Honda CRF250R pyörän sarvissa. EMX150 Euroopanmestaruussarja starttaa 4. toukokuuta Hollannin Valkenswaardista.