26.3.2014

Jami Niemelä Adrenalin Arena Cup for Kids -kilpasarjan 2.

Jami Niemelä Adrenalin Arena CUP 21.03.2014

Virossa Adrenalin Arenalla on ajettu talven 2013/2014 aikana Adrenalin Arena Cup for Kids -kilpasarja. Sarja koostui kolmesta osakilpailusta, joista viimeinen kilpailtiin 21.03.2014.

Kilpailuissa on ollut osallistujia Viron lisäksi Latviasta, Liettuasta, Venäjältä ja Suomesta. Kilpaa on ajettu MX50Jun, MX50, MX65 ja MX85-luokissa. Suomesta sarjaan on tänä talvena osallistunut vain yksi kuljettaja; Team CrossiBlogin Jami Niemelä MX85-luokkassa.

Jami Niemelä osallistui kilpasarjan kaikkiin osakilpailuihin ja loppupisteissä Jami on MX85-luokassa koko sarjan 2. Kilpasarjan voittoon ajoi Henry Vesilind ja kolmanneksi tuli Toms Babris.

Ensimmäinen kilpailu ajettiin 25.10.2013., kilpailusta tuli eräsijoitukset 9. ja 7.

Toinen kilpailu kaasuteltiin 03.01.2014. Kilpailu meni huomattavasti ensimmäistä paremmin, Jamin ollessa erissä sijoilla 4. ja 5.

Viimeinen kilpailu ajettiin 21.03.2014. Maalissa Jami oli molemmissa erissä sijalla 3.

Kokonaisuutena talvikauden kilpailut ovat olleet nousujohteisia. Jokainen kilpailu on ollut edellistä parempi ja kilpailujen välillä on tullut kehitystä kilpailuissa havaittuihin asioihin, joten suunta on oikea.

Hallikilpailuissa korostuu lähdön tärkeys ja kyky ohittaa.

Lähtöjen kanssa Jamilla on ollut pieniä haasteita, joten jokaisessa kisassa ensimmäinen kierros on alkanut top 3:n ulkopuolelta. Ohittaminen ahtaalla halliradalla ei ole helppoa, eikä yhtään ohitusta saa lahjoituksena. Adrenalin Arena Cup onkin ollut erittäin hyvä paikka opetella ohittamista ja ohitukset ovat kilpasarjan aikana parantuneet selkeästi.

Hallikisoissa ajosyke on erilainen kuin ulkokisoissa. Ulkona ajetaan pidempiä ratoja ja pidempiä eriä, hallissa rata on pienempi, ahtaampi, syke korkeampi ja erä lyhyempi. Hallikilpailut ovatkin erittäin hyvää harjoitusta kovalla sykkeellä ajamiseen.

Nyt kun talvikauden kilpailut on kilpailtu aloitetaan valmistautuminen ulkona treenaamiseen ja ulkona kilpailemiseen.

Seuraavaksi ohjelmassa on huhtikuun puolivälissä alkava Baltic Sea Challenge, joka sisältää kilpailut Kegumsissa, Latviassa ja Viljandissa, Virossa.

CrossiBlogi Tukija 2014