11.3.2014

Manninen Bros Honda junioritiimin EM-sarjan suunnitelmat uusiksi

Joni Mäkelä, Matias Murto, Jere Haavisto, Tatu Junnola

Viime vuonna perustetun Manninen Bros Honda junioritiimin valmistautuminen alkavaan motocross-kauteen on sujunut hyvin. Vuoden alussa tapahtuneet sääntömuutokset pistivät kuitenkin suunnitelmat EM-sarjan kannalta uusiksi.

Viime kauden Tampereen supercrossin MXJ luokan voittoon päättänyt Jere Haavisto on kovassa kunnossa ja lisävauhtia haettiin helmikuussa kolmen viikon pituiselta Moottoriliiton leiriltä Espanjasta.

– Leuto sää mahdollisti ajamisen lähes kesäkelillä aivan vuoden loppuun saakka ja sen lisäksi olen käynyt ajamassa hallissa. Espanjassa tottui taas kovempiin vauhteihin ja nyt kun radat ovat jo sulia myös Suomessa ryhdytään vauhtia nostamaan tosissaan. Kuntoa olen ylläpitänyt käymällä neljä kertaa viikossa lenkillä sekä jumppaamalla, pelaamalla sählyä ja crossfit treenillä, kertoo Haavisto.

Niin ikään voittoon viime kauden Tampereen supercrossissa päättänyt Matias Murto on löytänyt hyvän vauhdin CRF150R pyörällä.

–  Alkuvuodesta ajoimme paljon hallissa ja nastarenkailla. Helmikuussa kävimme ajamassa vajaat kolme viikkoa Belgiassa ja Hollannissa. Radat olivat varsin vaativassa kunnossa, mutta siitä huolimatta ajo kulki todella hyvin, joten itseluottamusta löytyy. Tästä jatketaan hyvällä fiiliksellä kohti kauden aloitusta, kertaa Murto.

Tiimikuskeista Tatu Junnola ja Joni Mäkelä ovat keskittyneet treenaamaan kotimaassa sekä etelänaapurissa Virossa.

– Kävimme muutaman kerran Virossa ajamassa, mutta muuten ollaan ajettu kotimaassa nastoilla ja halleissa. Pyörä tuntuu tosi hyvältä ja en malta odottaa, että pääsen EMX150 leirille vertaamaan vauhtiani muihin sarjan kuljettajiin, kertoo Junnola.

Tällä kaudella kotimaan MXC/A sarjaan keskittyvä Joni Mäkelä puhkuu niin ikään intoa.

– Tämä talvena ollaan ajettu lähinnä halleissa ja sitä kautta haettu ajamiseen ketteryyttä ja sähäkkyyttä. Olimme alkuvuodesta Virossa leirillä ja siellä vauhti kilpakumppaneihin verrattuna oli todella hyvää. Ennen kotimaan kisojen alkamista käymme vielä ajamassa kilpailut Kegumsissa ja Viljandissa, päättää Mäkelä.

Suurin uutinen on kuitenkin se, että tiimi lähtee alkuperäisestä suunnitelmasta poiketen EMX150 sarjaan kolmen kuljettajan voimin. Vuoden alussa EMX150 sarjan ikärajoihin tuli muutos, joka mahdollistaa tiimin "seniorinkuljettaja" Jere Haaviston osallistumisen sarjaan. Haavisto ajaa kuitenkin kotimaan kilpailut CRF250R pyörällä MXJ Suomen Cupissa sekä mahdollisesti myös MX2 SM-sarjassa.

– Heti kun tieto sääntömuutoksesta olimme yhteyksissä Euroopan Hondaan ja heillä oli Jeren näytöt viime vuoden Saksan leiriltä hyvässä muistissa ja saimme starttiluvan aikaiseksi. Haavisto, Murto ja Junnola muodostavat todella vahvan tiimin ja odotukset EM-sarjan osalta ovat korkealla, hehkuttaa tiimipäällikkö Kusti Manninen.

Seuraavana tiimin ohjelmassa on EMX150-sarjan valmisteluleiri Espanjan Albaidassa puolentoista viikon päästä. Sarjan avaus ajetaan Hollannin MM-osakilpailun yhteydessä Valkenswaardissa 4. toukokuuta, sarjan muut osakilpailut ovat Englannin GP 25. toukokuuta, Saksan GP 22. kesäkuuta, Ruotsin GP 6. heinäkuuta ja Tsekin GP 27. heinäkuuta. Kaudella 2014 motocrossin MM-sarjan yhteydessä ajettavia EMX150 luokan kilpailuja järjestetään 5 kappaletta. Luokassa ajetaan Honda CRF150R pyörillä, jotka Honda Motor Europe toimittaa jokaiseen osakilpailuun. Sarjan voittajalle on tarjolla kaudeksi 2015 paikka EMX250 sarjassa Gariboldi Honda -tiimin riveissä.