4.2.2014

Team CrossiBlogi esittäytyy

tiimiteltta_smallTeam CrossiBlogin kauden 2014 avajaiset pidettiin MP2014 -messuilla. Messuille lähdettiin esittelemään tiimiä, tiimin tukijoita sekä ajamaan kilpaa. Lauantaina SuperCrossin väliajalla ajettiin MX65-luokan näytöslähtö. Näytöslähdössä mukana oli myös CrossiBlogin tiimin nuorin kuljettaja Lenni Niemi.

MP2014 -messut

tiimi_3Tiimillä oli messuilla oma pieni osasto, jossa oli näytillä kuljettajien työvälineet sekä tukijoiden toimittamaa materialia sekä muuta tiimin toimintaan liittyvää rekvisiittaa. MP2014 -messut olivat koko tiimille ensimmäiset messut joilla oltiin näytteilleasettajana ja paljon tuli sellaisia asioita eteen matkan varrella jotka osaamme tehdä vuoden kuluttua paremmin. MP2014 -messut olivat oppimismielessä erittäin hieno kokemus myös tiimin kuljettajille, jotka pääsivät opettelemaan edustamista.

Kokemus oli erittäin hieno ja vuoden kuluttua olisi tarkoitus olla mukana messuilla uudelleen. Kiitos kaikille meitä moikkaamassa käyneille, oli mukava vaihtaa kuulumisia!

Tiimiesittely

Kaudella 2014 CrossiBlogin tiimissä ajaa kolme nuorta kuljettajaa, MX65:ssä Lenni Niemi, MXC/B:ssä Miro Niemi ja MXC/A:ssa Jami Niemelä.

Tiimin puolesta kuljettajille ei ole asetettu mitään tuloksiin liittyviä tavoitteita eikä paineita. Tiimi odottaa kuljettajilta isoa halua kehittyä taidoiltaan paremmaksi kuljettajaksi, kuljettajan pitää myös haluta panostaa talvikaudella kunto- ja ajoharjoitteluun. Kauden kilpailuissa kuljettajien oletetaan yrittävän parhaansa ilman tarpeettomia riskejä. Kun tehdään hyvällä motivaatiolla parhaamme, niin jollain aikavälillä se näkyy myös sijoituksissa.

Lenni_small

#33 Lenni Niemi

Ikä: 9 vuotta
Luokka: MX65
Pyörä: KTM SX65

Kauden 2014 tavoitteena on ajaa hyviä kilpailuja ja onnistumisten myötä ensin päästä kolmen parhaan joukkoon ja sen jälkeen vakiinnuttaa paikka kärkikamppailussa.

miro_small#33 Miro Niemi
Ikä: 12 vuotta
Luokka: MXC/B
Pyörä: KTM SX85

Kauden 2014 tavoitteena on ajaa hyviä kilpailuja, saada MXC/A -nousupisteet kasaan ja vakiinnuttaa paikka MXC/A -luokassa 15 sakkiin.

jami_small#121 Jami Niemelä
Ikä: 13 vuotta
Luokat: MXC/A, Adrenalin Arena Cup, Eestin mestaruussarja MX85
Pyörä: KTM SX85

Kauden 2014 tavoitteena on kehittyä taitavammaksi kuljettajaksi ja päästä MXC/A -luokassa 10 parhaan joukkoon. Kaudella 2014 Jami ajaa myös valikoituja Viron MX85 -luokan kilpailuja, joissa tavoitteena on päästä 10 parhaan joukkoon.

Kaudella 2014 tiimin tukijoina ovat:
-Sinisalo, ajovarusteet ja vapaa-ajan varusteet
-Rock Oil, Öljyt ja pyöränhoitotuotteet
-KTM, pyörät ja varaosat
-Fillariosa, iskunvaimentimien huolto ja säätö
-Meteor Pistons, Männät
-Just1 helmets, kypärät
-Esjot, rattaat
-Team Örthen, varaosat ja tarvikkeet
-CrossiBlogi Shoppi, varaosat ja tarvikkeet
-Erikkila Oy
-MVL-Systems Oy
-EPTE

Lennin kilpailukuulumiset

    Lenni Niemi MX65-luokan kuljettajilla oli hieno mahdollisuus päästä ajamaan näytöskilpailu MP2014-messujen yhteydessä ajetun SuperCrossin SM-kilpailun väliajalla lauantaina. Ohjelmassa oli vapaat harjoitukset ja kolme kolmen kierroksen erää. Ennen eriä kävimme tiimin sisäisen keskustelun kilpailun tavoitteista. Tavoitteena oli tutustua rataan ja ajaa rentoa paineetonta ajoa, sijoituksia ei oltu hakemassa. Tämä oli Lennille, ja monelle muulle kuljettajalle, ensimmäinen ajokerta ison yleisön edessä ja oikealla supercross radalla.

Ensimmäisessä kahdessa erässä Lennillä oli kovasti haasteita puomilta lähtemisen kanssa. Radan pinta oli niin pitävä, että puomilta ei voinut lähteä totutusti, vaan piti lähteä huomattavasti varovaisemmin kuin normaalisti. Kolmannessa erässä lähtö sitten onnistui paremmin. Oli hienoa huomata kuinka erien edetessä Lennin ajo rupesi pikkuhiljaa rentoutumaan ja jokainen erä oli edellistä parempi..

Hiukan oli Lenni kilpailun jälkeen harmistunut kun ajo ei oikein sujunut, mutta nopeasti se hymykin sieltä tuli taas esille. Ensimmäisen harmituksen jälkeen kuskikin oli jo sitä mieltä, että päivä oli hyvä ja opettavainen.

Lenni Kurvi

 

Lopputalven ja kevään suunnitelmat

Lopputalven ja kevään suunnitelmissa meillä on ensin järjestää viikolla 8. kaksi omaa leiriä Adrenalin Arenalla, sen jälkeen Miro ja Lenni osallistuvat viikolla 9. moottoriliiton leirille.

Maaliskuun lopulla tiimin kuskien olisi tarkoitus osallistua Adrenalin Arena Cupin kolmanteen ja viimeiseen osakilpailuun. Suunnitteilla on osallistuminen Baltic Sea Challenge Cupin kilpailuihin huhtikuun lopulla.

Haluatko saada tiimitiedotteet sähköpostiisi? Klikkaamalla tätä linkkiä voit liittyä postituslistalle