28.1.2014

StarBike Racing Team

StarBike Racing Team

StarBike Racing Team sai alkunsa, kun team Reinikaisen isä Mikko tapasi nyrkkeilyseura Espoon Iskun vanhan treenikaverin Valtteri Hannilan yli kymmenen vuoden takaa. Leipätyökseen Valtteri pyörittää StarBike Oy nimistä moottoripyörien ja mopojen huoltoon erikoistunutta liikettä Espoon Suomenojalla. Turinoidessa tuli ilmi, että he ajavat mopoendurancea ja Mikko kertoi poikien crossiharrastuksesta. Valtteri lupasi lähteä tukemaan poikien harrastusta ja syksyllä tavattiin useampaan kertaan ja keskusteltiin miten yhteistyötä lähdettäisiin käytännössä toteuttamaan. StarBiken tuki tulevalle kaudelle on erittäin huomattava ja se on myös Luukaksen ja Topiaksen pääsponsori kaudelle 2014.Kuviot StarBiken kanssa saatiin selville ja pojat pääsivät oikeaan crossitiimin ajamaan. Edellisellä kaudella poikien harrastustoimintaa olivat olleet tukemassa Isoportti Oy Mäntsälästä ja Alfapet eläinlääkärit Oy Espoosta. Oli upeaa, että vanhat tukijat jatkavat poikien tukemista. Mukaan saatiin muutama uusi tukija Indy Oy ja Topiaksen henkilökohtainen sponsori Teboil Kerava. Näistä lähtökohdista on hienoa starttailla tulevalle kaudelle – Kiitos tukijoille!

#456 - Topias Reinikainen

Topiaksen suuri idoli on Emil Weckman ja Topiaksellesyksyn kohokohtia oli, kun Emil antoi luvan numero #456 käyttöön. Kesällä Topias otti osaa 50cc näytöslähtöön Karkkilassa ja otti molemmissa erissä holet ja eräsijoitukset 1. ja 2. Kauden kruunasi 50cc tsempparipalkinto, jonka arvoa nostaa, että sen saajat äänestivät muut crossikoululaiset. Kesällä Topias pelaili jalkapalloa ja nassikkapainissa on tullut käytyä pari vuotta. Myös MM-kisat Hyvinkäällä olivat upea kokemus. Nykyään Topias treenaa isoveljen kanssa kuntopiiriä ja torstaisin Keravan painijoiden kadettiryhmän mukana. Syksyllä Topias halusi kokeilla isoveljen 65:ta ja ajaminen sujui sen verran mallikkaasti, että mekaanikon oli aika tuunata isoveljen toisesta pyörästä madallettu versio.

#5 - Luukas Reinikainen

Luukaksen kanssa crossiharrastus aloitettiin kesällä 2011, kun muuttokuorman täytteeksi käytiin hakemassa upouusi PW50:nen. Kerran mökkimatkalla pysähdyimme Ämmässuon kupeessa olevalle crossiradalle. Varikolla olleen innokkaan harrastajan rohkaisemana kaivettiin PW ulos Primeran takakontista ja ajettiin muutama kierros oikealla crossiradalla. Varikolta ostettiin ensimmäiset crossisaappaat ja siltä reissulta voisi harrastuksen katsoa alkaneeksi. Pian PW jäi pieneksi isokokoiselle Luukakselle ja pyöräksi tuli KTM 50SX, jolla kurvailtiin muutama kuukausi ja taas oli siirtyminen isompaan edessä. Luukas oli mukana, kun ensimmäinen 65:nen käytiin ostamassa itseltään legenda Artsi Nyqvistiltä. Talvella harjoiteltiin vaihteita ja ajamaan oli pakko päästä heti seuraavana viikonloppuna 20.1.2011 vaikka VMK:n treenikentällä oli lunta monta kymmentä senttiä. Iskä tamppasi lyhyen uran,jossa ensimmäiset metrit vaihteellisella pelillä ajettiin. Kesällä alkoi crossikoulu VMK:lla ja melkoinen shokki iskälle ja äitille olivat ensimmäiset treenit, kun parikymmentä mopoa starttasi lämppärille… Syksyllä koittivat ensimmäiset sarjacrossit ja kilpailutouhut alkoivat kiinnostamaan. Tavoitteeksi tuli ajaa ensimmäinen liigakisa 2013 ja iskän ehtona oli, että talvi tulee harjoitella tiiviisti, jos kisoihin meinaa osallistua. Liigakisoissa tuli sijoituksia 20. sijan tuntumassa. Luukas on asettanut tavoitteet kaudelle 2014 ja niiden saavuttamiseksi on työnteko aloitettu.