28.10.2013

Huikea junnushow huipensi viikonlopun

Tampereen Supercross-viikonloppu paketoitiin sunnuntaina MXC/A- ja MXJ-luokkien kansallisella kisalla. Alle 18-vuotiaat juniorikilpailijat näyttivät yllättävänkin runsaslukuiselle yleisölle tapahtumarikasta Supercrossia parhaimmillaan.

Robin Ulvinen vei 11-15- vuotiaiden MXC/A:n päivän avauserän voiton värikkäiden vaiheiden jälkeen. Ulvinen peri ykkössijan erän puolivälin paikkeilla kaatuneelta kotiyleisön suosikilta Niko Silmolalta. Loppujen lopuksi Ulvisen voitto oli selvä ennen Joni Nummista ja Silmolaa.

Toinen erä oli Nummisen, hän johti koko kymmenen kierroksen matkan. Kun Ulvinen ajoi kakkoseksi ennen Matias Murtoa, lähtivät Ulvinen ja Numminen kolmanteen, ratkaisevaan erään tasapisteissä.

Erän alku mentiin taas Nummisen johdolla, Ulvinen nousi nopeasti kakkoseksi ohi Silmolan. Neljännellä kierroksella kuitenkin sattui ja tapahtui, Numminen kaatui ja aivan kiinni kannassa vaaninut Ulvinen ei ehtinyt väistää ja molemmat pojat menivät nurin. Ulvinen pääsi matkaan kolmantena, mutta Numminen putosi aivan joukon hännille.

Ulvinen ehti vielä kaatumaan kertaalleen omiin nimiin ja tällä kertaa pojan pyörän etupää vääntyi melkoiseen solmuun. Varovasti eteenpäin nilkuttanut Ulvinen sai loppukierroksilla Nummisen jo aivan kiinni kantaan, mutta pystyi kuitenkin pitämään tämän takanaan ja vei erän viitossijan turvin kokonaiskisan voiton pisteen erolla Nummiseen. Päätöserän voittanut Matias Murto nousi kisan kolmanneksi.