6.10.2013

Vantaan Moottorikerhon 1. joukkue junnujen mestariksi

Junioreita, eli 11-15- vuotiaita motocrossareita osallistui kisaan 30 kolmen ajajan muodostamaa joukkuetta. Päivän kaksi ensimmäistä kisaerää mentiin manselaistahtiin, kun Tampereen Motocrossin ykkösjoukkueen Niko Silmola voitti ensimmäisen erän ja Kangasalan Moottorikerhon Joel Kolehmainen oli puolestaan suvereeni toisessa.
Kolmas erä löi alkutahdit päivän menestyjäjoukkueelle Vantaan Moottorikerholle. Kun joukkueen tilillä oli Jonne Katilan kolmas- ja Aleksi Kurvisen seitsemäs sija, Samuli Jokiniemi täräytti kolmannen erän voittoon.
Silmola oli jälleen kisan neljännen erän ykkönen, Katila paransi avauserästään yhdellä sijalla ottaen joukkueelleen arvokkaan kakkossijan. Junioreiden Suomen Cupin kaksi vuotta peräkkäin voittanut Kolehmainen oli viidennessä erässä jälleen täysin pitelemätön ennen Tampereen Tomi Siroa. Aleksi Kurvinen toi Vantaan ykköselle kuudennen sijan, ja näin joukkueen asema näytti vahvalta ennen kisan päättävää kuudetta erää.
Jokiniemen hartioilla lepäsivät melkoiset paineet, mutta poika kesti ne mestarillisesti. Startista kärkeen paineli Kiteen Toni Koskinen, Jokiniemi starttasi maltillisesti seitsemäntenä, mutta nousi kärkeen jo toisella kierroksella. Erän loppupuolella Koskinen tavoitti ohittajansa ja pystyi ohitukseen. Jokiniemi piti päänsä kylmänä eikä lähtenyt taistelemaan erävoitosta riskillä, vaan piti joukkueen voittoon hyvin riittävän kakkospaikan ruutulipulle asti ja pääsi vantaalaisten juhlan keskipisteeksi.
Tampereen ykkösen ankkuri Ville Rontu ajoi päätöserän neljänneksi ja varmisti joukkueensa kakkossijan vain pisteen erolla ennen kolmanneksi päätynyttä Jämsän Seudun Moottorikerhon kolmikkoa Peetu Juupaluoma, Roni Kytönen ja Miko Koponen.
Joukkueiden siijoitukset:
 1. VMK 1
 2. TamMC 1
 3. J-SMK 1
 4. HyMK 1
 5. KMK
 6. KaMoKe 1
 7. KMC 1
 8. PCMK
 9. Kitee-MC
 10. IMK
 11. OriMK
 12. VMK 2
 13. HyMK 2
 14. TuMK
 15. J-SMK 2
 16. SMOK
 17. SsMK
 18. KMX
 19. KMC 2
 20. KaskMK 1
 21. TMK 2
 22. JaMoKe/UA
 23. KaMoKe 2
 24. FMS
 25. AMK
 26. TamMC 2
 27. VMK 3
 28. KasrkMK 2
 29. TMK 1
 30. HyMK 3