2.10.2013

Team CrossiBlogi: Liigakausi pakettiin Lievestuoreella

Lievestuoreella ajettiin 28. - 29.09.2013 MX-liigan viimeinen kilpailu.

Jamin kilpailu Lauantaina

Lauantaina oli ohjelmassa MXC/B -luokka. Aamun aika-ajossa jami oli oman ryhmänsä 5. nopein, mikä oikeutti yhdeksänteen puomipaikkaan.

Ensimmäisessä erässä Jami johti vajaan kierroksen jonka jälkeen Emil Weckman otti johtopaikan eikä sitä enään luovuttanut pois. Jami sai ajaa melkein koko kilpailun ajan kovaa kisaa sijoituksestaan. Ensin Emppu Aro ahdisteli Jamia ja pääsikin ohi, mutta pari kierrosta myöhemmin Empun kaaduttua Jami nousi takaisin toiseksi. Tämän jälkeen Aleksi Kurvinen ahdisteli Jami useamman kierroksen ajan. Aleksin kaaduttua Jami sai ajaa viimeiset pari kierrosta rauhassa maaliin. Maalissa Jami oli sijalla 2.

Toisessa erässä Jemi otti holet, mutta ensimmäisen kierroksen aikana sijoitus putosi neljänneksi. Kolmannella kierroksella eräällä vauhdikkaalla suoralla Jamin pyörä osui huonosti patteihin ja lopputuloksena oli kovasta vauhdista kaatuminen.

Toisen erän keskeytyksestä huolimatta Jami oli totalissa sijalla 9.

Vaikka toinen erä keskeytyi kaatumisen johdosta oli kilpailu kaikenkaikkiaan varsin onnistunut. Molemmissa erissä otetut holet todistivat että lähdö onnistuvat kun kuski vain luottaa itseensä ja painaa kurviin rohkeasti. Molemmissa erissä Jami pystyi ajamaan kärkiporukassa kertoo että kuskin vauhti on kesän aikana kehittynyt hyvin.

Ensimmäisessä erässä Jami sai MXC/A -luokkaan vaadittavat nousupisteet täyteen, joten kausi 2014 aloitetaan MXC/A:sta

Aatun kilpailu sunnuntaina

Kilpailuun valmistautuminen ei sujunut toivotuissa merkeissä, sillä Kuopion kilpailun jälkeen tullut flunssa vaivasi edelleen ja angiina lääkitys oli päällä. Aatu halusi terveysongelmistaan huolimatta ajaa Lievestuoreen kilpailun, sillä tiedossa oli harvinaista ”herkkua” eli omia kannustajia oli tulossa kisaa seuraamaan. Koleaa ja sateista syyssäätä uhmaten Aatun kannustusjoukot: Mummo, Pappa, täti miehineen ja Laukaan serkut olivat seuraamassa kuskin suorituksia.

Lämmittelyt ja aika-ajot menivät ajotuntumaa hakiessa, sillä olihan edellisestä ajokerrasta ehtinyt kulua jo kaksi viikkoa. Aika-ajoon Aatu ei ollut itse kovin tyytyväinen, ajo ei ollut sujuvaa ja virheettömiä kierroksia ei meinannut saada millään aikaiseksi. Aika-ajon sijoitus 14 antoi kuitenkin kohtuullisen hyvän mahdollisuuden valita kelpo lähtöpaikka.

Ensimmäisen kisaerän startti lähti napakasti ja Aatu hävisikin ensimmäisestä kurvista näkymättömiin kolmen kuskin kärkiryhmässä. Ensimmäiset kierrokset sujuivat kärjen tuntumassa, kunnes kolarointi kanssakilpailijan kanssa pudotti Aatun koko joukon hännän huipuksi. Erän loppua kohden Aatu ehti nousta sijalle 22.

Toiseen erään lähdettiin hakemaan hyvää starttia ja virheetöntä ajoa. Startti onnistuikin kohtuullisesti ja Aatu alkoi tavoitella paikkaa kymmenen joukkoon. Ajo kulki mallikkaasti ja edessä olevat kuljettavat olivat sopivalla iskuetäisyydellä. Kilpailun neljännellä kierroksella tapahtui kuitenkin valitettava onnettomuus ja kilpailu jouduttiin keskeyttämään. Toisen erän tuloksena 13 sija ja kokonaiskilpailun 16 sija.

Kiitokset kaikille!

Team CrossiBlogi kiittää kaikkia tukijoita, kuljettajia, kuljettajien taustajoukkoja, kaikkia matkassa mukana olleita henkilöitä sekä kilpakumppaneita hienosta kaudesta. Viikonloppuna ajetaan vielä Mäntyharjulla kerhojoukkueiden kilpailu ja sen jälkeen ruvetaankin valmistautumaan kauteen 2014.

 

CrossiBlogi tiimin tukijat 2013