26.9.2013

Matias Murto 85cc C/A luokassa Suomen cupin toinen

Matias MurtoSyksyn viimeiset motocrossin C/A luokan Suomen cupin osakilpailut ajettiin pehmeillä hiekkaradoilla Porissa ja Lappeenrannassa. Porissa 15.9.2013 ajettiin poikkeuksellisen kesäisissä tunnelmissa, kun taas syksyn kirpeys oli jo Lappeenrannassa 22.9.2013 aistittavissa. Näihin kahteen kauden viimeiseen kisaan Matias lähti C/A luokan pistetilaston johtoasemissa.

Porissa Matiaksen kisapäivää värittivät aamun harjoitus- ja aika-ajoista lähtien pyörän tekniset vaikeudet, joita ei saatu korjattua kisan alkuun mennessä . Ensimmäisessä erässä Matiaksen sijoitus oli kolmas, vaikka erän viimeisillä kierroksilla toimi vain kolmosvaihde. Toiseen erään oli siis lähdettävä harjoituspyörällä ja ennen kisan poikkeuksellista keskeyttämistä, Matias oli huonon lähdön jälkeen noussut kahdeksanneksi. Porissa kokonaistuloksissa Matias oli viides.

Lappeenrannassa harjoituksissa Matias ajoi vain muutaman nopean kierroksen, mikä riitti aika-ajon kolmanneksi.
Ensimmäisessä erässä Matias ajoi puomia päin ja lähti viimeisenä kisaan aloittaen hurjan takaa-ajon. Matias ehti nousemaan jo kuudenneksi, kunnes kaatui rajusti. Sinnikkyydellä ja vahvalla tahdolla Matias ajoi erän loppuun asti ollen maalissa kahdeksas.
Toisessa erässä lähtö onnistui hyvin. Matias oli toinen ensimmäisten mutkien jälkeen ja tästä alkoi kova kilpailu voitosta. Hyvästä yrityksestä huolimatta toinen sija ei kirkastunut voitoksi. Kilpailun yhteistuloksissa Matias oli viides.
C/A luokan Suomen cupin loppuratkaisu mitalin lopullisesta väristä jäi ratkaistavaksi Lappeenrannassa viimeiseen erään ja kun tahtotila kilpailuissa on tietenkin voitto, voisi sanoa että kulta hävittiin. Kun kokonaisuutta katsoo kauempaa ja pohtii ensimmäistä kautta C/A cupissa kolmetoistavuotiaana ja kehitystä tänä kesänä kuljettajana, voi todeta, että 2013 voitettu hopea C/A luokassa on yli kaikkien odotusten.

Haluamme kiittää onnistuneesta kaudesta 2013
Janne Valtavaaraa valmennuksesta,
Karkkilan moottorikerhoa treeneistä
ja kaikkia tukijoita;
Sinisalo, Racing bike, Ktm Nordic, Motorengas, Goldentyre, Rock Oil, Fillariosa, Viaber, Crossiblogi
monimuotoisesta tuesta ja merkittävästä yhteistyöstä.

Kiitokset mukavasta kesästä, kaudesta ja kisoista erityisesti myös kilpakumppaneille ja taustajoukoille niin radalla, varikolla kuin katsomossa.

Vauhdikkain terveisin
Tiedotus
Matias Murto