27.8.2013

Team CrossiBlogi MX-liiga Imatra

Jami Niemelä Imatran palkinto

Imatran hienolla hiekkaradalla ajettiin kauden seitsemäs MX-liigan osakilpailu. Lauantaina ohjelmassa oli mm. MXC/B -luokka ja sunnutaina MX125 luokka. CrossiBlogi -tiimin kuljettajista Jami ajoi lauantaina ja Aatu sunnuntaina.
Jamilla tasaisen varmaan ajoa
Lauantaina aamu aloitettiin perinteisesti harjoituksen ja aika-ajon merkeissä. Heti aika-ajon alkuun Jami sai erittäin hyvän kolosen ja pääsi ajamaan ensimmäisen aika-ajokierroksensa ilman ruuhkaa ja kierros onnistuikin melkein täydellisesti. Kierrosaika oikeutti 6. sijaan ja suoraan A-finaalipaikkaan. Aika-ajon jälkeen kuski kyllä totesi "Ihan OK aika-ajokierros, pari kurvia olisi voinut kyllä mennä paremminkin mutta ihan tyytyväinen olen".
Ensimmäisessä erässä Jamin lähtö epäonnistui ja ensimmäisten kurvien jälkeen Jami olikin 20. sijan huonommalla puolen. Ensimmäisen kierroksen jälkeen sijoitus oli jo 16. ja kisan edetessä sijoitus koheni pikkuhiljaa ja maalissa Jami oli 11. Kovasti sai taas ajaa kilpakumppanien kanssa kisaa eikä yhtään ohitusta saanut ilmaiseksi.
Toisessa erässä lähtö onnistui huomattavasti paremmin ja ekojen kurvien jälkeen sijoitus oli 8. Kisan edetessä sijoitus oli parhaimmillaan jo 6., mutta parin pienen ajovirheen myötä pari kaveria pääsi ohi ja  ruutulipun heiluessa sijoitus oli 8. Jälleen kerran tuli todistettua se kuinka tiukkaa ja tasaista vääntöä MXC/B -luokassa on. Jos tekee virheen toinen kuittaa heti ohi ja jos edellä oleva ei tee virhettä ohi on vaikea päästä.
Päivän totaalissa sijoituksena oli 9.
Yhteenvetona kilpailusta voidaan todeta, että kilpailu oli todella onnistunut. Kaksi ehjää erää ilman ylimääräistä ohjelmaa, rohkeat lähdöt joissa rohkeasti pakan sisään ekoissa kurveissa, hyvännäköistä ajoa koko kisan ajan.  Tästä on erittäin hyvä jatkaa matkaa seuraavaan liigakisaan.
Aatulla ohitusharjoituksia
Aatu Linnakallio ajoi sunnuntaina kauden neljännen crossikilpailunsa piikillä, tällä kertaa vuorossa oli Kurkvuoren rata Imatralla. Viime syksyn C-luokan kilpailun podium paikkaa ei ollut tavoitteissa uusia, mutta ensimmäisiä liigapisteitä lähdettiin tosissaan tavoittelemaan. Liigaviikonlopun kovatasoisimmaksi kilpaluokaksi näyttää kerta toisensa jälkeen nousevan MX 125 luokka. Jälleen kerran puomin taakse kerääntyi tukku SM luokkiakin ajavia vetomiehiä. Pisteiden metsästys näissä karkeloissa ei tulisi olemaan missään nimessä helppo savotta 12-vuotiaalle Aatulle.
Aamun aika-ajoissa vauhti löytyi varsin helposti ja Aatu kellottikin itselleen hienosti 16. nopeimman ajan. Ensimmäiseen erään Aatu valmisteli itselleen todella hyvän lähtöpaikan, vain todetakseen että aika-ajoissa nopeamman ajan ajanut kuljettaja nappasi sen itselleen. Aatu otti kuitenkin rohkean lähdön ja oli toisessa mutkassa hyvin kymmenen kuskin joukossa , kunnes toisessa kurvissa kanssakilpailijan pyörä tuli kylkeen ja Aatun pyörä nousi penkalla sadetusputken päälle. Siitä alkoi Aatun ohitustreeni osa 1. Raivokkaan ajon jälkeen Aatu nousi jo parhaimmillaan 15 sijalle, kunnes pienien lippojen jälkeen muutama kuljettaja pääsi livahtamaan ohitse. Alkoi uusi takaa-ajo ja ruutulipulla Aatu oli sijalla 16.
Toisen erään startti sujui samoissa merkeissä, lähtöpaikka tuli valmistelluksi huolellisesti ja tälläkin kertaa se kelpasi kanssakilpailijalle. Kurkvuoren pehmeissä lähtöä seuraavissa kurveissa on aina ohjelmaa, niin myös MX 125 toisessa lähdössä. Toisessa mutkassa muutaman kylkeen tulleen osuman jälkeen Aatu kellahti nurin. Muu porukka meni menojaan ja edessä oli ohitustreeni osa 2. Jo ensimmäisen kierroksen aikana useampi kuski joutui päästämään Aatun edelleen. Kilvan ajoa riitti aivan ruutulipulle saakka. Viimeisellä kierroksella Aatu kamppaili vielä tosissaan Matias Raiskin kanssa, mutta joutui kuitenkin antautumaan vajaan sekunnin erolla ja tuloksena maalissa 17 sija. Viimeisellä kierroksen taistelun tohinassa syntyi kuitenkin toisen erän nopein kier-rosaika, mikä osoittaa tahtotilan olleen kohdillaan.
Kaiken kaikkiaan sunnuntain liigapäivä sujui hienosti, ajo kulki, kuljettaja pysyi ehjänä ja tulihan ne ensimmäiset liigapisteetkin plakkariin.
Seuraava kilpailu kilpaillaan Kuopion uudella radalla noin kolmen viikon kuluttua.

CrossiBlogi tiimin tukijat 2013