22.8.2013

Uusi suomalainen motocross-tiimi vie juniorikuljettajia maailmalle

Honda_Yoko_MBRHonda moottoripyörien maahantuoja Oy Brandt Ab, suomalainen ajovarustemerkki Yoko ja motocrossin eri osa-alueilla toimiva Manninen Bros. eli veljekset Kusti ja Seppo Manninen perustavat uuden motocrosstiimin, jonka tärkeimpänä tavoitteena on auttaa suomalaisia juniorikuljettajia maailmalle. Tiimi hakee nyt kahta lahjakasta motocross-junioria mukaan toimintaansa.

- Olen jo useita vuosia harmitellut useiden lupaavien motocross-junioreiden juuttumista kotimaisten mestaruuksien metsästämiseen ennen kuin halutaan lähteä ulkomaille kilpailemaan. Oman näkemykseni mukaan menestyminen nykymotocrossissa vaatii kansainvälisten sarjojen ajamista yhä nuorempana ja parikymppisenä ollaan jo auttamattomasti myöhässä. Kilpaileminen kansainvälisillä areenoille kehittää huomattavasti enemmän kuin samojen Suomi-ratojen tahkoaminen vuodesta toiseen. Toisaalta tälle vuodelle perustettu ja MM-osakilpailujen yhteyteydessä ajettava EMX150 luokka mahdollistaa myös näyttöjen antamisen EM ja MM-sarjan tiimeille ilman että tarvitsee kiertää useita kuukausia asuntoautossa ympäri Eurooppaa kisojen perässä. Tiimimme avulla toivomme helpottavamme ainakin muutaman lahjakkaan juniorikuljettajan tietä kohti kansainvälistä menestystä, kertoo tiimipäällikkö Kusti Manninen.

Kaudella 2014 motocrossin MM-sarjan yhteydessä ajettavia EMX150 luokan kilpailuja järjestetään 5 - 6 kappaletta. Luokassa ajetaan Honda CRF150R pyörillä, jotka Honda Motor Europe toimittaa jokaiseen osakilpailuun. Sarjaan valittujen kuljettajien tarvitsee ainoastaan saapua kisapaikalle ajovarusteiden ja apumekaanikon kanssa, Honda Motor Europe huolehtii pyörän lisäksi varikkopaikasta, työkaluista, polttoaineista sekä varaosista. Ennen kauden avausta sarjaan osallistuville kuljettajille järjestään valmennusleiri, jossa lopulliset 28 koko sarjan ajavaa kuljettajaa valitaan. Sarjan voittajalle on tarjolla kaudeksi 2015 paikka EMX250 sarjassa Gariboldi Honda -tiimin riveissä.

- EMX150 sarjassa kilpaillaan täysin identtisillä Honda CRF150R pyörillä, joiden jousitus säädetään kullekin kuljettajalle soveltuvaksi. Tämä järjestely takaa sen, että kuljettaja ratkaisee ja kaikilla on yhtäläinen mahdollisuus voittaa lompakon paksuudesta riippumatta, tiivistää Honda Brandtin myyntipäällikkö Patrick Manner.

Tiimin kuljettajiksi haetaan kahta MXC/A tai MXC/B-luokan kuljettajaa, joiden tavoitteet ovat kansainvälisillä kilpa-areenoilla ja joilta löytyy tarvittava potentiaali ja resurssit ajaa täysi EMX150 sarja jo kaudella 2014. Kuljettajien tulee olla ensi kaudella 11-14 vuotiaita. Tiimin kuljettajat tulevat ajamaan myös MXC/A Suomen Cup osakilpailuja niiltä osin kun ne eivät mene päällekkäin EMX150 sarjan kanssa. Kalustona tiimillä on nelitahtiset Honda CRF150R pyörät, jotka ovat vuosien saatossa osoittaneet voittopotentiaalinsa MXC/A Suomen Cupissa mm. Jere Haaviston, Robin Seleniuksen ja Waltteri Koskisen kuljettamana. Harjoitteluun ja Suomen Cup kilpailuihin kuljettajat saavat kukin tiimiltä käyttöönsä kaksi kappaletta Honda CRF150R pyöriä. Suomessa käytettävissä pyörissä ei ole vaatimusta pyörän vakiokuntoisuudesta, vaan niihin on mahdollista tehdä halutut muutokset. Myös varustepuolella laatu on avainasemassa ja kuljettajille kypärät toimittaa Arai, ajovarusteissa luotetaan suomalaiseen Yokoon ja Oakleyn ajolasit kuljettajille toimittaa AllRight Europe Oy. Tiimin muista yhteistyökumppaneista tiedotetaan sopimusten varmistuttua. Tiimi tulee tukemaan kuljettajiaan myös valmennuksen, sponsorihankinnan ja medianäkyvyyden osa-alueilla.

CRF150R junioreiden lisäksi tiimissä ajaa tamperelainen Jere Haavisto, joka tällä kaudella dominoi MXC/A Suomen Cupia ennen Heinäkuun lopussa sattunutta loukkaantumistaan. Käden murtumasta toipuminen on hyvässä vauhdissa ja ensi kaudella Jere nähdäänkin MXJ Suomen Cupissa täysin uudistuneen Honda CRF250R pyörän sarvissa. Mikäli Jeren nopeus radalla kehittyy toivotusti ajaa hän MXJ Suomen Cupin lisäksi myös MX2 SM-sarjaa ja valikoituja EMX250 luokan kilpailuja.

Vantaan vauhtikeskuksessa järjestetään testitilaisuus sunnuntaina 15.9.2013 klo 12 - 16, jolloin tiimipaikasta kiinnostuneilla kuljettajilla on mahdollista kokeilla Honda CRF150R pyörää ja esittäytyä tiimin edustajille. Testitilaisuuteen ilmoittautumiset ja lisätiedot tiimipäällikkö Kusti Manninen (kusti@tunne.net, 040 5545 173). Ilmoittautumisten perusteella tiimi valitsee maksimissaan kymmenen kuljettajaa testitilaisuuteen. Jos et pääse paikalle testitilaisuuteen, mutta olet kiinnostunut tiimipaikasta ota yhteyttä.

Lisätiedot ja kysymykset
tiimipäällikkö Kusti Manninen (kusti@tunne.net, 040 5545 173)