15.8.2013

BlackSeven Yamaha SH Racing: Kauden puoliväli ylitetty - ensi kauden suunnitelmat hahmottumassa

Vantaalla ajettiin viime viikonloppuna kauden 6. Suomen Cup osakilpailu ja tallin kaikki kuljettajat onnistuivat hyvin haastavalla supercrossradalla. Samuli Jokiniemi jatkoi vahvoja otteitaan ollessaan MXCA-luokassa 6. ja Kevin Ragnell ajoi varmasti ollen 13. Antti Ahtila puolestaan sijoittui MXJ-luokassa sijalla 11.

Jokiniemi tavoittelee sarjassa pääsyä kymmenen parhaan joukkoon

Samuli Jokiniemi"Hyvältä tuntuu ajaminen tällä hetkellä ja itseluottamus on korkealla. Minulle nämä sijoitukset viidennen sijan paikkeilla ovat aikalailla maksimisuorituksia, edellä menee vielä nopeampia kuljettajia. Kovasti yritän tehdä töitä, jotta saisin kurottua eroa kiinni kärkikuskeihin", kertoi Jokiniemi.
"Tänään oli taas vähän erilainen kilpailu, kun tallilla oli VIP-tilaisuus kilpailun yhteydessä. Oli paljon ihmisiä teltalla katsomassa sekä kysymässä kaikenlaista. Se tuo lisäjännitystä, täytyy keskittyä entistä huolellisimmin itse ajamiseen", jatkoi Jokiniemi.
"Olen nyt pisteissä sijalla 11. ja olisi todella hienoa nousta kympin sakkiin kauden päätteeksi. Eiköhän tiimipäällikkökin ole silloin jo tosi tyytyväinen", heitti Jokiniemi pilke silmäkulmassa lopuksi.

Kevin Ragnell kaatui rajusti alkuerässä

Kevin Ragnell"Nämä supercross radat on aika haastavia, mutta sama se on kaikille. Pääsin aamun treeneissä radan kanssa nopeasti sinuiksi. Laskettiin treenien jälkeen vähän keulaa alemmas, että saatiin pyörä kääntymään tiukoissa mutkissa paremmin. Lisäksi vaihdettiin toinen rengasmalli eteen, niin saatiin paremmin pitoa", jutteli Ragnell päivän tapahtumista.
"Alkuerässä otin hyvän startin ja taisin olla toinen tai kolmas ekassa mutkassa. Pattisuoralla menetin rytmin ja sitten mentiin vauhdilla nurin. Tuli vähän kipeetä reiteen, mutta ei mitään pahempaa", kertasi Ragnell tapahtumia.
"Pidettiin aamulla palaveri tiimipäällikön kanssa ja analysoitiin miten kausi on mennyt. Lisäksi asetettiin tavoitteet loppukaudelle. Ihan lupaavalta näyttää jatkomahdollisuudet, kaikki on itsestä kiinni", totesi Ragnell päättäväisesti.

Antti Ahtila ajoi ehjän kilpailun

"Oli tosi tekninen rata ja se sopi minulle mainiosti. Ajo kulki koko päivän ilman suurempia murheita ja finaalin 11. sija oli tyydyttävä suoritus" kommentoi Ahtila.
"Loppukauden kisoihin täytyy saada lisää onnistumisia, että saa petrattua sijoitusta sarjataulukossa", totesi nyt pistetaulukossa sijalla 18. oleva Ahtila.

Iso joukko VIP-vieraita katsomassa kilpailua

"Olemme saaneet lisää tukijoita kauden aikana ja haluamme tarjota heille mahdollisuuden tulla seuraamaan millaista motocross on paikanpäällä. Wurth Oy:n Janne Vanhasen avulla saimme mukaan myös FSP Finnish Steel Painting Oy:n ja Destia Oy:n. Olemme todella ylpeitä, että tämän tason yritykset ovat mukana toiminnassamme", kertoi tallin toiminnasta vastaa Jani Mahlamäki.

Ensi kauden rakentaminen hyvässä vauhdissa

"Olemme jo aika pitkällä ensi kauden suhteen. Meillä on erinomaiset tarjoukset parilta eri pyörämerkiltä ja lähiaikoina tehdään päätös sen suhteen. Kuljettajien osalta tilanne on myös aika hyvin hahmottumassa. Yksi MXCA-kuljettajan paikka on näillä näkymin avoimena ensi kaudelle ja siitä täytyy keskustella tallin valmentamisesta vastaavan Tomi Konttisen kanssa", kertoi Mahlamäki.
"Katsotaan onko tarvetta järjestää viime kesän kaltainen "testitilaisuus" vai suoritetaanko valinta toisella tapaa tällä kertaa", pohdiskeli Mahlamäki.

Seuraava kilpailu 18.8 Suomen Cup 7/10, Iisalmi