5.8.2013

MX-liiga miehikkälässä 03.08.2013

Miehikkälän upealla hiekkaradalla ajettiin 03.08.2013 MX-liigan kilpailu. Kilpailupäivänä aurinko paistoi jotakuinkin pilvettömältä taivaalta ja lämpöä riitti.

MX65

Päivän nuorimpien kuljettajien luokassa, eli MX65:ssä nähtiin molemmissa erissä eri voittajat, kun ensimmäisen erän voiton nappasi Kimi Koskinen ja toisen erän voiton Kasper Kangasniemi. Molemmissa erissä toiseksi ajoi Tobias Koukku.

Ensimmäisen erän kärjen muodostivat Kimi Koskinen, Tobias Koukku, Kasper Kangasniemi, Miika Jukarainen ja Viktor Juselius.

Toisessa erässä kärjen muodostivat Kasper Kangasniemi, Tobias Koukku, Viktor Juselius, Kimi Koskinen ja Kenth Lusenberg.

Päivän totalissa kärjen muodostivat Kasper Kangasniemi, Tobias Koukku, Kimi Koskinen, Viktor Juselius ja Kenth Lusenberg.

MXC/C

Nuoremmassa MX85 -luokassa, eli MXC/C:ssä kilpailu meni hyvin vahvasti Mauno Niemisen tahdissa nuoren miehen ottaessa molempien erien voitot. Ensimmäisessä erässä Wiljam Malin oli toinen ja Miika Lammi kolmas. Toisessa erässä Riku Ratinen oli toinen ja Wiljam Malin kolmas. Luokan tulokas MX65 luokasta juuri kassariin siirtynyt Tomi Mannonen oli molempien erien neljäs.

Päivän totalissa Mauno Nieminen oli korkeimmalla korokkeella, Wiljam Malin toisena ja Tomi Mannonen kolmantena.

MXC/B

MXC/B -luokassa nähtiin jälleen todella paljon kuljettajia, joten porukka jaettiin totutusti aika-ajon perusteella kahteen ryhmään.

A-finaalin ensimmäisessä erässä nähtiin kärjessä hienoa kisaa kun erän alussa Tatu Junnola haastoi Emil Weckmania todenteolla päästen jo kertaalleen Emilistä ohi. Kilpailu oli paikoin niin kovaa, että kertaalleen herrojen pyörätkin osuivat yhteen.

Erän ehkäpä epäonnisin kuljettaja oli kotikisaansa ajanut Santeri Lahti joka juitui keskeyttämään ensimmäisessä erässä viimeisellä kierroksella aivan kärjen tuntumasta.

A-finaalin ensimmäisen erän kärjen muodostivat lopulta Emil Weckman, Joonas Näppi, Tatu Junnola, Antti Karhu ja Otto Hilden. Toisen erän

A-finaalin toinen erä oli ykkösmiehen osalta toisinto ensimmäisestä, Emil Weckmanin johtaessa erän alusta loppuun. Toisen erän kärjen muodostivat Emil Weckman, Antti Karhu, Santeri Lahti, Tatu Junnola ja Jami Niemelä.

Päivän totalin kärjen muodostivat Emil Weckman, Antti Karhu, Tatu Junnola, Santeri Keränen ja Otto Hilden.

Miehikkälän kilpailun myötä MXC/B -liigan kärkitaistelu meni pykälää jännittävämmäksi. Ennen kilpailua Antti Nyqvist johti sarjaa 40 pisteen erolla ennen toisena ollutta Aleksi Kurvista ja 58 pisteellä ennen Emil Weckmania. Antin ja Aleksin vaisumman kilpailun ja emilin täysien pisteiden myötä Antti Nyqvist johtaa edelleen sarjaa, Emil nousi toiseksi 11 pistettä Antista ja Aleksi putosi kolmanneksi. Kolmen kärjen keskinäinen piste-ero kutistui 58 pisteestä 24. pisteeseen.

Seuraava kilpailu ajetaan 24.8.2013 Imatralla