31.7.2013

Matias Murto ajoi Karkkilassa MX C/A luokan kisavoiton

Matias Murto Karkkila 31.07.2013Karkkilassa Mansikin radalla ajettiin MX C/A luokan viides osakilpailu sunnuntaina 28.7.2013.
Karkkilan kovapintainen savirata uusin muutoksin ja heinäkuun helteinen kisapäivä tarjosivat mahtavat puitteet motocrosskilpailulle. Kisapäivän sääennusteiden seuraaminen on aina yhtä mielenkiintoista varsinkin jos ajetaan Mansikin tapaisella saviradalla. Kisajärjestäjät olivat haasteellisessa radan kunnostustehtävässä onnistuneet ja olosuhteet kilpailulle olivat hyvät.

Matias edustaa Karkkilan moottorikerhoa ja näin ollen Mansikin rata on Matiakselle tuttu harjoittelurata.
"Olen käynyt mahdollisuuksien mukaan Karkkilan moottorikerhon ajoharjoituksissa ja saanut hyviä oppeja saviradalla ajamiseen Niko Kalatieltä ja Petteri Gustafssonilta. "
Aamun aika-ajossa Matias ajoi yhden nopean kierroksen, mikä riitti aika-ajossa ensimmäiseen sijaan." Kun rata oli minulle tuttu ja päivästä oli tulossa kuuma, niin ajattelin säästää voimia kisaeriin."

Ensimmäisessä erässä rata oli aamun kastelun jäljiltä kilpailijoille haasteellisessa kunnossa liukkaudessaan, mutta kisaa seuraaville katsojille mieluisa pölyttömyydessään.
"Sain melko hyvän lähdön ja pääsin nousemaan ensimmäisten mutkien aikana kärkeen. Muutaman kierroksen jälkeen olin saanut ajettua hyvän etumatkan ja pystyin keskittymään tarkkaan ajamiseen, sillä rata oli paikoitellen liukas.
Varmalla ajolla ja hyvillä ajolinjoilla pystyin ajamaan kesän ensimmäisen erävoiton ja kotiradan reunalta kuuluneet tsemppaukset toivat mahtavan fiiliksen."
"Toisessa erässä olin lähdön jälkeen toinen ja ajattelin ihan rauhassa hakea ohituspaikkaa, mikä onnistuikin. Rata oli kuivempi kuin ensimmäisessä erässä, ja hypyt onnistui paremmin ja vauhti säilyi. Sain hyvän etumatkan kärjessä ja viimeisen kierroksen otin ihan rauhallisesti."

Molempien erien voitto ja totaalin ykkönen kotiradan kisoissa oli hieno suoritus ja Matiaksen kesän paras sijoitus MX C/A luokan kisoissa.

Seuraava kilpailu ajetaan Vantaalla 10.8.2013, supercrosskisana.

Vauhdikkain terveisin
Tiedotus Matias Murto