21.7.2013

Risuperässä crossia ja Siilinjärvellä Superia

Lauantaina 20.7.2013 Alavudella Risuperän hienolla motocrossradalla ajettiin ATV SM-kilpailut. Kilpailussa välilähtönä ajettiin kansallinen MXC/B -luokan kilpailu.

Aika-ajossa ei ihan täyttä onnistumista tullut, kun aika-ajon alusta kertova vihreä lippu oli hiukan epäselvästi esillä, mutta siitä huolimatta aika-ajossa tuli ihan hyvä aika Jamin ollessa 7.

Ensimmäisen erän lähdössä Jami onnistui puomilta lähdössä hyvin, myös toinen kurvimeni hienosti Jamin ollessa kolmanteen kurviin tultaessa viidentenä. Kolmannessa kurvissa Jami ajoi vallista läpi ja kaatui keräten kasaan melkein 10 muuta kuskia. Lopulta Jami pääsi kasan alta liikkeelle reilusti muiden perässä. Juuri kun Jami sai letkan kiinni tuli uusi kaatuminen ja erän aikana vielä yksi pyörän sammuminen. Ylimääräisen ohjelman huomioiden eräsijoitus 12. oli varsin hyvä.

Toisessa erässä puomilta liikkeellelähtö ei onnistunut ihan yhtä hyvin kuin ekassa erässä, mutta sijoitus oli 10. tienoilla. Erän edetessä varmalla ajolla sijoitus koheni pikkuhiljaa ollen lopulta 5.

Yhteispisteissä Jami oli 9. sijalla.

Siilissä Supercrossia

Alavuden kisan jälkeen pakattiin kalusto ja suunnattiin 280km itään, Siilinjärvelle. Siilinjärvellä ajettiin kauden ensimmäinen MXC/B -luokan supercrossikilpailu. Kyseessä oli myös Jamin ensimmäinen supercross -kilpailu Suomessa. Tätä ennen Jami oli ajanut muutaman supercrossikisan virossa Adrenalin Arenalla.

Aika-ajossa Jami ei onnistunut saamaan yhtään puhdasta kierrosta, mutta sijoitus oli silti ihan hyvä 12.

Alkuerässä Jamin lähtö oli hiukan varovainen. Hyvällä ajolla sijoitus koheni pikkuhiljaa ollen lopulta 8.

Varsinaisessa finaalierässä Jami sai hyvän lähdön ollen alussa 5. Ensimmäisten kahden kierroksen aikana sijoitus huononi kympin toiselle puolen, mutta sitten alkoi nousu. Kisan lopulla Jamin sijoitus oli 6, kunnes tapahtui ajovirhe. Ajovirheen johdosta Jami iskeytyi voimalla ohjaustankoa päin ja loukkasi rintalastan niin ettei henki hetkeen kulkenut kunnolla. Edessä oli harmillisesti keskeytys.

Kuskia Finaalin keskeytys harmitti todella paljon, koska ajo sujui niin hyvin.
tukijat_2013b