21.7.2013

Risuperän MXC/B -kilpailu

Alavus 20.07.2013 MXC/B palkintojen jako

Risuperän hienoissa mäkimaisemissa ajettiin 20.07.2013 kansallinen MXC/B -luokan kilpailu ATV SM-kilpailun välilähtönä. Kilpailua edeltävänä päivänä satoi hiukan vettä, mutta itse kisapäivänä sää oli hieno. Sateiden ansiosta rata oli hyvän kostea eikä pölissyt.

MXC/B -luokan kilpailussa ensimmäisessä erässä kärjessä nähtiin kovaa kamppailua, kun Juho Ranta, Veeti Hietasalo ja Otto Hilden kävivät kisaa erävoitosta. Erän voiton vei Juho Ranta, Otto HIlden oli toinen, Veeti Hietasalo kolmas, Veikka Vähämäki neljäs ja Riku Saarinen viides.

Toisessa erässä nähtiin melkolailla ensimmäisen erän toisinto. Alussa kilpailua johti Veeti Hietasalo, Otto Hildenin ollessa toisena ja Juho Ranta kolmantena. Erän alussa Juho Ranta teki hartiavoimin töitä päästäkseen Otto Hildenistä ohi. Ohitusta yrittäessä Juho Ranta kaatui rajusti ja loukkasi selkäänsä sen verran että loppuerän hän ajoi vain varmasti maaliin. Juhon kaatumisen jälkeen nähtiin kovaa kamppailua Veeti Hietasalon ja Otto Hildenin välillä. Tämä kaksinkamppailu lopulta ratkesi kun Veeti Hietasalo ensin kaatui ja sitten heti perään sammutti pyörän.

Lopulta Otto Hilden otti erävoiton, Veeti Hietasalon ollessa toinen, John Virkki oli kolmas, Juho Ranta neljäs ja Jami Niemelä viides.

Päivän totalin viisi parasta olivat:

  1. Otto Hilden
  2. Juho Ranta
  3. Veeti Hietasalo
  4. John Virkki
  5. Veikka Vähämäki